26 / 04 / 2024

Yanan arazileri satışa çıkardılar!

Yanan arazileri satışa çıkardılar!

Türkiye’nin dört bir tarafında çıkan yangınları fırsata çevirmek isteyenler yangınların külleri soğumadan yanan arazileri satışa çıkardı.



Türkiye’nin dört bir tarafında yangınlar sürüyor. Bazı fırsatçılar da daha çıkan üzücü yangınların külleri soğumadan yanan arazileri satışa çıkardı. Arazileri satışa çıkaranlar, arazilerin imarları olmamasına rağmen ‘İmara açılacak’ diye reklam da yapıyor.

Yanan arazileri satışa çıkardılar!

Açılan ilanlara tepki veren Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan konuyla ilgili olarak, “Daha acımız dinmemişken, yangının külü soğumamışken birçok emlak sitesinde yanan arazilerin satışa çıkarıldığını tespit ettik. Bu tutumu son derece yanlış buluyoruz” şeklinde konuştu.

İmar çıkacak mı?

Satışa sunulan bazı arazilerin ‘İmara açılacak yatırımlık arazi’ gibi tanıtıldığını kaydeden Hakan Akdoğan, “Bu ifadeler tamamen yanlış. İmara açılma gibi bir durumu bulunmuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da ‘Sit alanını, çevre koruma bölgesi ve orman alanını imara açmadığımız gibi bu yangından sonra da ne Antalya'da ne Muğla'da ne Marmaris'te ne de Bodrum'da imara açmayacağız’ açıklamasını yaptı. Yatırım yapmayı düşünenlerin bu tarz yanıltıcı ifadelere inanmamalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Yanan arazileri satışa çıkardılar!

‘Etik davranmalılar’

TÜGEM Başkanı Hakan Akdoğan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklama, gayrimenkul danışmanlarına etik davranmaları önerisini verdi Hakan Akdoğan sözlerini şu şekilde tamamladı: “Böyle durumlarda kamuoyunun vicdanını zedeleyecek tutumlardan kaçınılmalı. Gayrimenkul danışmanları mesleğimize zarar vermemeli” 

 

Mehmet Nuri Ersoy'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılaşma yanıtı!


Geri Dön