25 / 04 / 2024

İBB Meclisi 11 Mayıs'ta olağanüstü toplanacak!

İBB Meclisi 11 Mayıs'ta olağanüstü toplanacak!

İBB Meclisi, koronavirüs salgını sebebiyle olağan toplantılarına ara vermişti. İBB, 11 Mayıs'ta Yenikapı’daki Avrasya Gösteri Merkezi’nde olağanüstü toplantı gerçekleştirileceğini açıkladı...



Koronavirüs salgını sebebiyle olağan toplantılarına ara veren İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, 11 Mayıs'ta olağanüstü toplanma kararı aldı. Meclis toplantısı Yenikapı’daki Avrasya Gösteri Merkezi’nde yapılacak.

Sputnik News'te yer alan habere göre; İBB, Meclisin 11 Mayıs Pazartesi günü olağanüstü toplantı yapacağını açıkladı. 

Buna göre, toplantının gerçekleştireceği Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi koronavirüs önlemleri kapsamında dezenfekte edilecek ve meclis üyeleri için 1.5 metre aralıklarla oturma düzeni ayarlanacak.

Önlemler kapsamında ayrıca, toplantı salonu girişinde el dezenfektanları yer alacak. Katılımcılara maske ve elpen dağıtımı yapılacak. Termal kameralarla ateş ölçülecek, canlı yayın sistemleri kurulacak.

İBB, olağanüstü toplantıya çağrılması için geçen ay İstanbul Valiliği’ne başvuru yapmış, valilik de, 'Sağlık tedbirleri ve sosyal mesafeye uyulması kaydıyla' başvuruyu uygun karşılamıştı. İBB konuya ilişkin yaptığı açıklamada, toplantının bu hafta Yenikapı’daki Avrasya Gösteri Merkezi’nde yapılacağını fakat hangi gün olacağının daha sonra açıklanacağını duyurmuştu.

Meclis toplantıları 3 ay ertelenmişti

İçişleri Bakanlığı, Mart ayında yayımladığı genelge ile koronavirüs tedbirleri kapsamında belediye meclis toplantılarını 3 ay ertelemişti. Ancak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,  geçen ay sosyal yardımların iki katına çıkartılması ve borçlanma ile ilgili olarak Meclisi olağanüstü toplantıya davet edeceklerini açıklamıştı. 

 


Geri Dön