16 / 04 / 2024

Gaziantep Kuzey Şehir Projesi'nde 2. ihale 11 Mayıs'ta!

Gaziantep Kuzey Şehir Projesi'nde 2. ihale 11 Mayıs'ta!

TOKİ Gaziantep'te hayata geçirilecek 913 konutun ihalesini gerçekleştirmesinin ardından, "749 konut, 17 dükkân, 2 cami inşaatını" kapsayan ikinci ihale de 11 Mayıs'ta yapacak.



TOKİ Gaziantep'te hayata geçirilecek 913 konutun ihalesini gerçekleştirmesinin ardından 749 konutun ihalesini de 11 Mayıs'ta yapacak; 


KUZEY ŞEHİR DE İKİNCİ İHALE YAPILACAK


TOKİ'nin "Yeni Yerleşimler, Yenilenen Şehirler" projesi kapsamında, sosyal konut alanında tek seferde geliştirilen en büyük yerleşim yeri olma özelliğine sahip, Gaziantep Kuzey Şehir Projesi'nde üretime geçiliyor. 


Projenin 1. etabında Şehitkamil ilçesinde sosyal donatılan ile birlikte toplamda 4 bin 500 konut inşa edilecek. Bu çerçevede 913 konutluk ilk ihale 31 Mart tarihinde yapıldı. "749 konut, 17 dükkân, 2 cami inşaatını" kapsayan ikinci ihale de 11 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. 


ÖDÜLLÜ PROJE UYGULAMAYA KONULACAK 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğinde gerçekleştirilen Kuzey Şehir Projesi'nde, TOKİ'nin "7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yanşması'nda" Güneydoğu Anadolu Bölgesi Birincilik Ödülü alan proje hayata geçirilecek. Proje, geleneksel ve modern uyumunu gözeten yüksek nitelikli bir kentsel tasarım kurgusu taşıyor. Kuzey Şehir, geleneksel mahalle kültürümüz ve komşuluk ilişkileriyle toplumumuzun tüm demografik zenginliklerinin bir arada olacağı örnek bir proje olacak. Kuzey Şehir'de her profilden ve yaş grubundan insanımızın, eğitimden sağlığa, sosyal yaşamdan ulaşıma, tüm fiziki ve sosyal ihtiyaçları kaliteli bir yaşam alanında karşılanacak. 


Gaziantep Güneş


Geri Dön