27 / 04 / 2024

İBB Samandra'daki imar planına itirazları kabul etmedi!

İBB Samandra'daki imar planına itirazları kabul etmedi!

İBB) Meclisi'nde Samandra'da "dini tesis", "park" ve "zemin altı otopark" olarak düzenlenen alanın imar planı itirazları değerlendirildi. Meclis, alanın imar planına itirazları kabul etmedi.



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde Samandra'da "dini tesis", "park" ve "zemin altı otopark" olarak düzenlenen alanla ilgili imar planı konuşuldu. İBB, bölgenin imar planına itirazları kabul etmedi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, daha önce kabul edilerek askıya çıkartılan 1/5000 ile 1/1000 ölçekli planlarına İl Jandarma Komutanlığı ve Defterdarlık Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Kartal Emlak Müdürlüğü itiraz etmişti. İBB Meclisi, imar planına itirazları kabul etmediğini bildirdi. 

Belediye Meclisi'nde gündeme gelen rapora göre, 4 bin 151 metrekarelik alanda Jandarma Komutanlığı'na tahsisli ve Hazine'ye kayıtlı bulunuyor. 7371 ada 1 parselin bitişiğindeki 3 bin 200 metrekarelik bölüm ise tescil dışı alan olarak belirlendi. 

İmar planları itiraz edilen 7371 ada 1 parselin bir kısmı yol alanı olarak kullanılırken, diğer bölümü ise boş. Sancaktepe Nazım İmar Planı ve değişikliği "belediye hizmet alanı" olarak planlandı. Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli, Metro Hattı'na ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar plan değişiklikleriyle planlara kısmen "dini tesis", kısmen "park" ve "zemin altı otopark" alanı eklenmesine karar verildi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanvekili Osman Demir, konu ile ilgili açıklama yaptı. Demir, "Maliye Hazinesine kayıtlı ve askeriye tahsisli bir yer. Meri planda bir ilçemizin ihtiyacına dönük planlama yapıldı. Buna itiraz edilmesini uygun görmüyoruz." açıklamasında bulundu.
 


Geri Dön