19 / 04 / 2024

İBB'den Başakşehir'e 3,5 milyar TL yatırım!

İBB'den Başakşehir'e 3,5 milyar TL yatırım!

Başakşehir’e yapılan yatırım ve hizmetlerin toplu açılış törenine katılan Başkan Kadir Topbaş, ilçeye yaptıkları 3,5 milyar liralık yatırımın Anadolu’daki birçok büyükşehir ve il belediyesinin bütçesinden daha büyük olduğuna dikkat çekti...




Metroyla buluşan Başakşehir’e dev çevre yatırımları


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başakşehir’e yapılan yatırım ve hizmetlerin toplu açılış ve tanıtım törenine katıldı. Kayaşehir’de düzenlenen törene Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İBB Bürokratları ile vatandaşlar katıldı.


Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş, açılışı yapılan İSKİ Hizmet Binası, 35 dönümlük Onurkent Bölge Parkı 1, 12 dönümlük Onurkent Bölge Parkı 2 ve 34 dönümlük Kayabaşı Mahallesi Parkı’nın Başakşehir’e hayırlı olmasını diledi. Başakşehir’e getirdikleri metroyu Kayaşehir’e kadar uzatacaklarını müjdeleyen Kadir Topbaş, şöyle konuştu;


“Yılsonu itibariyle İstanbul’a 68.5 milyar lira, yani devlet ölçeğinde yatırım yapmış olacağız. Sadece Başakşehir’e 3 milyar 513 milyon lira yatırım yaptık. Başakşehir’e bugüne kadar çok büyük yatırım ve hizmetler getirdik. Başakşehir, Kanal İstanbul ve 3. Havalimanı bittikten sonra İstanbulluların gıpta ettiği bir ilçe haline gelecek. Medeniyetten istifade etmeniz için ne gerekiyorsa yapıyoruz. İhtiyaçları ve sorunları hızla gideriyoruz.”


Doğalgaz kullanımı yüzde 5’ten yüzde 99’a çıktı


İstanbul’da doğalgaz kullanımının dönemlerinde yaygınlaştığını ifade eden Kadir Topbaş, “Ağva ve Silivri’nin köylerine ve Adalar’a kadar doğalgaz götürdük. Biz göreve geldiğimizde doğalgaz kullanımı yüzde 5’ti. Şu anda İstanbul’un yüzde 99’u doğalgaz kullanıyor. İstanbul’u hak ettiği yere taşıyoruz. İnşallah Başakşehir yarın bugünden çok daha güzel olacak. Gece gündüz demeden ulaşım ve altyapı başta olmak üzere İstanbul’un her noktasına hizmet götürüyoruz. Bizim gücümüz evelallah milletimiz, sizsiniz. Biz hizmet etmenin ne demek olduğunu ve vatana millete hizmet etmenin karşılığının ölçülemeyeceğini biliyoruz. Bu duyguyu bize yaşattığınız için teşekkür ediyorum” diye konuştu.


“Milletimizin gücünü yanında hissettiğimizde yorgunluk hissetmiyoruz. İstanbul’da yaptıklarımız Türkiye’ye ve dünyaya model. İstanbul’un gelişmesi dünyada ezber bozuyor” diyen Başkan Topbaş, “Sizin desteğinizle sadece İstanbul’a hizmet etmiyoruz. Habeşistan, Afrika, Pakistan gibi birçok ülkeye de hizmet götürüyoruz. İstanbul’da yerin altını metro ağlarıyla örüyoruz. Kayaşehir ve 3. Havalimanına metro ve tramvaylar getireceğiz. Çevre projemiz Sular Vadisi’ni halkımızın hizmetine sunduk. İnşallah bu bölgedeki bütün vadileri yeniden yeşerteceğiz. Böyle bir aşkla çalışıyoruz. Bizim sadece Başakşehir’e yaptığımız 3,5 milyar liralık başka illerin, hatta büyükşehirlerin bütçesinden daha büyük” şeklinde konuştu.


Kadir Topbaş, konuşmasının ardından çocuklar ve beraberindekilerle birlikte kurdele keserek tamamlanan yatırımları hizmete aldı. Daha sonra yeni açılan Kayabaşı Mahallesi Parkı’nı gezen Topbaş’a vatandaşlar sevgi seli oluşturdu.



İBB


Geri Dön