19 / 04 / 2024

Erzurum'a 23,5 milyar TL yatırım yapıldı!

Erzurum'a 23,5 milyar TL yatırım yapıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Erzurum Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Erzurum'a son 16 yılda 23,5 milyar lira yatırım yapıldığını söyledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Erzurum Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı’na katıldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum’a son 16 yılda 23,5 milyar lira yatırım yapıldığını belirterek şehre 3 bin 418 adet yeni derslik, Atatürk Üniversitesi bünyesinde açık öğretim fakültesi, Erzurum Teknik Üniversitesi ve yükseköğrenim öğrencileri için 13 bin 776 yatak kapasiteli yurt binaları kazandırdıklarını söyledi.

Erzurum, Aşkale ve Oltu’da toplamda bin 250 kişilik yükseköğrenim yurtlarının da hizmete açılacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Erzurum’u spor tesisleriyle donattıklarını, 10 bin kişilik kapalı spor salonunu da yatırım programına aldıklarını söyledi.

Aziziye, Aşkale, Oltu ve Uzundere’de gençlik merkezleri inşa ettiklerini, 24’ü hastane olmak üzere toplam 92 adet sağlık tesisini Erzurum’a kazandırdıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bin 200 yataklı Erzurum Şehir Hastanesi’ni de şehre kazandıracakları müjdesini vererek, 10 sağlık tesisinin yapımının da devam ettiğini belirtti.


Geri Dön