25 / 04 / 2024

İBB'nin Aralık ayındaki tartışmalara neden olan 5 imar planı!

İBB'nin Aralık ayındaki tartışmalara neden olan 5 imar planı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi yılın son ayını da rant odaklı imar planı teklifleriyle geçirdi. Aralık ayı meclis oturumlarında sert tartışmalara neden olan 5 karar özetle şöyle:



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi yılın son ayını da rant odaklı imar planı teklifleriyle geçirdi. Bu teklifler CHP'li Meclis üyelerinin "ret" oyuna karşın AKP'li Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. Aralık ayı meclis oturumlarında sert tartışmalara neden olan 5 karar özetle şöyle:


1- Bağcılar'da sosyal ve kültürel tesis alanı olarak kullanılması için yurttaş tarafından bağışlanan alan İBB Meclisi'nde yüzde 60'ı akaryakıt istasyonu geriye kalan yüzde 40'ı da "Tali İş Merkezi" alanı yapıldı. CHP'li Meclis üyeleri "Bu bölgede sosyal kültürel tesis alanına ihtiyaç var" diye itiraz etti. 


2- Pendik'te bir park alanı da akaryakıt istasyonuna alındı. Karşılığında belediyeye ait ticaret hizmet alanı park yapıldı. 


3- İBB Meclisi Hadımköy'de bir mera alanını "kamu yararı" taşıdığı gerekçesiyle mesleki ve teknik öğretim tesis alanına aldı. CHP'li Meclis Üyesi Esin Hacıalioğlu "Mera alanlarını imara açmayın. 'Tezek yakacağız' diyorsunuz. İhtiyacınız olacak" dedi. 


4- Bakırköy Demiryolu güneyine ilişkin revizyon imar planlarında yer alan dini tesis alanlarına "dini tesis alanlarında cami, kilise, havra, sinagog, şapel, mescit ve cemevi gibi ibadet alanları yer alabilir" plan notu eklenmek istedi. 

CHP'li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ'ın plan notunu oy birliğiyle geçirme çağrısını AKP'li üyeler "yönetmeliğe aykırı" gerekçesiyle kabul etmedi. 


5- Sancaktepe'de bir inşaat şirketine ait bir ticaret ve konut alanı projesinde yolun yaklaşık 30 metre geri çekilmesi istendi. AKP'li Meclis üyeleri geri çekilme mesafesine karşılık 2 bin metrekare büyüklüğünde bir cami alanının ayrılacağını anımsattı. CHP'li Meclis üyesi Hakkı Sağlam, "Cami yapılması düşünülen alana park yapılması istenmişti" dedi.



Cumhuriyet 


Geri Dön