19 / 04 / 2024

İBB'nin balık-ekmek yasağına tepki: Tekneler şehrin simgesi!

İBB'nin balık-ekmek yasağına tepki: Tekneler şehrin simgesi!

İBB'nin Eminönü’nde balık ekmek satan son 3 tekneyi de kaldırma kararı tepki çekti. İstanbullular: Burası şehrimizin simgelerinden biri. Kararı gözden geçirsinler...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbulluları üzen bir karar aldı. İBB 1800 yılından beri balık ekmek satışı yapan tekneleri Eminönü'nden kaldırma kararı aldı.

İBB Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı, 18 Ekim'de Galata Köprüsü ile Turyol İskelesi arasındaki bölgede son 3 teknede balık ekmek satışı yapan kiracılara ihtarname gönderdi. Balıkçıların bölgeyi terk etmesi gerekiyor. Aksi takdirde polis zoruyla tahliye edileceklerini duyurdu.

Sabah'tan Barış Savaş'ın haberine göre, Kendisine ihtarname gönderilen kiracılardan ve Tarihi Eminönü Turizm Balık Ekmek Kooperatifi Başkanı Arif Hikmet İlke "Balık ekmek tekneleri 1800 yılından beri Eminönü'nde bulunuyor. Nesilden nesile gelmiş. Teknelerin bu son görüntüsü ise 15 yıl önce oluştu. Ancak 200 yılı aşkın süredir burada hem turistlere hem de Türkiye'nin her yerinden gelen vatandaşlarımıza hizmet üretiyoruz. Balıkekmek, bu bölgedeki kültürün bir parçası durumdadır. Eminönü dendiği zaman akla ilk gelen balık ekmek tekneleridir. Alınacak kararlarda bunun göz önünde bulundurulmasını istiyoruz. Umut ediyoruz ki bu karardan vazgeçilir" şeklinde konuştu.

VATANDAŞ TEPKİLİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebi ile izinlerini geçirmek için gelen aileler, Eminönü balık ekmek teknelerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Balık ekmek için Eminönü'ne geldiklerini ifade eden Mehmet-Hatice Güllap çifti, "Bu çok yanlış bir karar, vatandaşa sormadan neden böyle karar alıyorlar. İstanbul'a bir fayda olmasını isterlerse buraya dokunmasınlar. Burası İstanbul'un simgesi. Durup dururken bu şekilde bir karar almaları hiç iyi olmamış. İBB yönetiminin bu yanlış karardan dönmelerini istiyoruz" dedi. Almanya'dan gelen Türk aile ise "İnanılmaz bir şey. Almanya'da da bu şekilde işletmeler mevcut ancak orada onlar asla bu tür yerlere dokunmadılar. Buralar turistik açıdan da önemli noktalar. İnşallah kaldırılmaz, biz buraları seviyoruz" dedi.


Eminönü’ndeki balık ekmek satan iş yerleri boşaltılacak!
 


Geri Dön