27 / 04 / 2024

İBB'nin Esenler Belediyesi'ne tahsis ettiği alanda cemevi mi yapılacak?

İBB'nin Esenler Belediyesi'ne tahsis ettiği alanda cemevi mi yapılacak?

Esenler Belediyesi, 2019'da Alevi kurumlarına verdiği ilçede yer ve cemevi sözünü tutmazken, İBB’nin 20 seneliğine belediyeye tahsis ettiği yeri adres şeklinde gösterdi. 



Esenler Belediyesi, 2019'da Alevi kurumlarına verdiği ilçede yer ve cemevi sözünü tutmazken, İBB’nin 20 seneliğine belediyeye tahsis ettiği yeri adres şeklinde gösterdi. 

Cumhuriyet Gazetesi'nden Ali Açar'ın haberine göre; CHP’li Esenler Belediye Meclis üyesi Kemal Şahin, belediye başkanı Tevfik Göksu’yu eleştirerek “Seçimler öncesinde Alevilerle yapılan toplantıda verilen söz yerine getirilmemiş. Şimdi de İBB’nin mülkü üzerinden şov yapıyorlar” diye konuştu.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, 2019 yerel seçimleri öncesinde Alevi vatandaşların için Hakkı Başer Spor Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, “Arkadaşların benden istedikleri sadece bir cemevi yeri. Ben de arkadaşlara sizi 10 yıl beklettim, bugün size yer vermek doğru olmaz, cemevi yapıp vereceğim” açıklamasını yapmıştı. 

İBB nin Esenler Belediyesi ne tahsis ettiği alanda cemevi mi yapılacak?

Seçimlerden sonra ise belediyeye ait Çiftehavuzlar Mahallesi Sarıgöl Caddesi'nde bina inşa edilmesi amacıyla Anadolu Canlar Derneği, Esenler Pir Sultan Abdal Derneği ve Esenler Hacıbektaş Veli Kültür arasında protokol imzalanması için Tevfik Göksu’ya yetki tanındı. Fakat aradan geçen iki senede Alevi vatandaşların ibadetlerini yapması için söz konusu adreste cemevi yapımı amacıyla harekete geçilmezken, geçtiğimiz günlerde ise İBB tarafından Esenler Belediyesi’ne 20 seneliğine tahsis edilen ve veterinerlik müdürlüğü olarak kullanılan bina cemevi yapıldı. 

‘GÖRSEL DAĞITIYOR’

CHP Esenler Belediye Meclis üyesi Kemal Şahin ise Tevfik Göksu’nun mülkiyeti İBB’ye ait olanalanı cemevi olarak işaret etmesini eleştirdi. İlçede TÜRGEV ve benzeri vakıflar ile çeşitli yöre derneklerine dahi belediyeye ait yerlerin sunulduğuna dikkat çeken Şahin, “TÜRGEV ve benzeri vakıflara belediyeye ait arazi tahsis edilirken Alevi yurttaşlara bu hak çok görülmüştür. Şimdi de İBB’nin mülkü üzerinden şov yapıyorlar. İmar planlarında cemevi yeri bile ayırmayan ve cemevi dernek başkanlarına ‘projesini bile yaptırdım’ diye görseller dağıtan Tevfik Göksu’yu samimi bulmuyoruz. Geldiğimiz nokta borçları karşılığı ibadet yerlerini satışa çıkaran anlayışın günü kurtarmaya yönelik bir çalışmasıdır” şeklinde konuştu.

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul'a yeni ‘cemevi’ müjdesi!


Geri Dön