19 / 04 / 2024

Validebağ Korusu Üsküdar Belediyesi’ne tahsis edildi!

Validebağ Korusu Üsküdar Belediyesi’ne tahsis edildi!

Üsküdar Belediye Meclisi'nin olağanüstü oturumunda Validebağ Korusu'nun tahsisi karar bağlandı. Koru Üsküdar Belediyesi'ne tahsis edildi...



Üsküdar Belediye Meclisi'nde salgın sebebiyle acil olarak alınması gereken kararlar için olağanüstü olarak oturum gerçekleştirildi.

Olağanüstü toplanan Üsküdar Belediye Meclisi’nde Validebağ Korusu’nun Milli Emlak tarafından Üsküdar Belediyesi’ne yapılan tahsisi karara bağlandı. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; belediyeye ait bir spor salonu da hazineye devredilerek belediye şirketinin geçmişteki 42 milyon TL tutarındaki borcu silindi. 

Koronavirüs salgını sebebiyle oluşan gelir kaybı için belediye başkanına 75 milyon TL'ye kadar borçlanma yetkisinin verildiği, kira ve ecrimisil bedellerinin 3 ay ertelendiği toplantının gündemine “Validebağ tahsis” ve “taşınmaz devri” maddeleri de ilave edildi. 

KORUNUN TAHSİSİ KARARA BAĞLANDI

Olağanüstü meclise, yıllardır yapılaşma tehdidi altında olan Validebağ Korusu ile ilgili gelen teklifte; mülkiyeti hazineye ait 354 bin metrekarelik korunun Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'na tahsis edilmiş kısımları dışında kalan 261 bin metrekarelik bölümünün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nce Üsküdar Belediyesi'ne ön tahsisinin yapıldığı ifade edildi.

Bakımsız durumda olduğu ileri sürülen koruda doğal yapısı korunarak bakım ve onarımı yapılmak üzere gerçekleştirilen ön tahsis konusunda karar alınmak üzere belediye başkanlığına yetki verilmesi talep edildi. Karar oy çokluğu ile onaylandı.

Validebağ Korusu’nun imar planları kabul edildi! 


Geri Dön