24 / 04 / 2024

İbrahim Hakkı Caddesi Manisa yoluyla birleşiyor!

İbrahim Hakkı Caddesi Manisa yoluyla birleşiyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2 etap şeklinde hizmete açtığı Bornova Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi' nin İstanbul Caddesi ( Manisa yolu ) bağlantısı için harekete geçti. İbrahim Hakkı Caddesi Manisa yoluyla birleşiyor...



Bayraklı Smyrna Meydanı'ndan başlayıp Bornova Çevreyolu Kavşağı'na kadar kesintisiz bir bulvar olarak kent içi ulaşımda önemli bir fonksiyona sahip olan yolun üçüncü kısmı için proje ve imar çalışmalan yapan Büyükşehir Belediyesi, 528 Sokak ile 467 Sokak kesişiminden başlayarak Malazgirt İlköğretim önüne kadar açılması planlan toplam 680 metrelik yeni imar yolunu İstanbul Caddesi'ne bağlayacak. 


BORNOVA'YLA İŞBİRLİĞİ 


Yeni açılacak imar yolunun İstanbul Caddesi bağlantısı için Bornova Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Erzene Mahallesi'ndeki 57. Topçu Tugayı bahçe duvarının 17 metre geri çekilmesi işlemi sürüyor. 


Bornova Belediyesi, Milli Savunma Bakanlığı ile yapılan anlaşma gereği yıkılacak bahçe duvarının yerine iç kısımda başlattığı yeni duvar inşaatını da sürdürüyor. Bu çalışmalar sonucunda açılacak yeni yol, İstanbul Caddesi üzerindeki Topçu Tugayı Kavşağı yönünden Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'ne bağlanacak. Böylece araçlar hem Bornova'nın merkezine hem de çevre yollarına, Üniversite ve Hastane kavşaklarındaki yoğun trafiğe takılmadan girebilecek. 1980 yılında ana ulaşım aksı olarak belirlenen Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'nin ilk kısmı, izmir Büyükşehir Belediyesi'nin projesi ile düzenlenip imar planına uygun hale getirildi ve 2009 yılından itibaren büyük bir bulvar olarak hizmet vermeye başladı. İlk kez 33 yıl önce İmar ve iskan Bakanlığınca onaylı Bornova İmar Planı'nda yer alan Yüzbaşı ibrahim Hakkı Caddesi'nin ikinci bölümünün de tamamlanmasıyla, Bornova yeni bir kesintisiz ulaşım aksına daha kavuşmuş oldu. 


izmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca, Yüzbaşı ibrahim Hakkı Caddesi'ni kuzeyden dik kesen ve Osmangazi Caddesi'ne kadar uzanan Yavuz Caddesi'ni de imar planına uygun hale getirerek açtı ve güzergah boyunca mevcut olan yolların genişletti. 


Günboyu


Geri Dön