29 / 03 / 2024

İzmir Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi Manisa yolu ile birleşiyor!

İzmir Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi Manisa yolu ile birleşiyor!

Büyükşehir Belediyesi’nin Bayraklı Smyrna Meydanı ile Bornova Çevreyolu Kavşağı arasında kesintisiz ulaşım için hizmete açtığı Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi, şimdi de İstanbul Caddesi’ne (Manisa Yolu) kadar uzatılıyor.




İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2 etap şeklinde hizmete açtığı Bornova Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nin İstanbul Caddesi (Manisa yolu) bağlantısı için harekete geçti. Bayraklı Smyrna Meydanı’ndan başlayıp Bornova Çevreyolu Kavşağı’na kadar kesintisiz bir bulvar olarak kent içi ulaşımda önemli bir fonksiyona sahip olan yolun üçüncü kısmı için proje ve imar çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, 528 Sokak ile 467 Sokak kesişiminden başlayarak Malazgirt İlköğretim önüne kadar açılması planlan toplam 680 metrelik yeni imar yolunu İstanbul Caddesi’ne bağlayacak. 


Bornova Belediyesi ile ortak çalışılıyor

Yeni açılacak imar yolunun İstanbul Caddesi bağlantısı için Bornova Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Erzene Mahallesi’ndeki 57. Topçu Tugayı bahçe duvarının 17 metre geri çekilmesi işlemi sürüyor. Bornova Belediyesi, Milli Savunma Bakanlığı ile yapılan anlaşma gereği yıkılacak bahçe duvarının yerine iç kısımda başlattığı yeni duvar inşaatını da sürdürüyor. Bu çalışmalar sonucunda açılacak yeni yol, İstanbul Caddesi üzerindeki Topçu Tugayı Kavşağı yönünden Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’ne bağlanacak. Böylece araçlar hem Bornova’nın merkezine hem de çevre yollarına, Üniversite ve Hastane kavşaklarındaki yoğun trafiğe takılmadan girebilecek.


Büyükşehir daha önce neler yaptı

1980 yılında ana ulaşım aksı olarak belirlenen Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nin ilk kısmı,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi’nin projesi ile düzenlenip imar planına uygun hale getirildi ve 2009 yılından itibaren büyük bir bulvar olarak hizmet vermeye başladı. İlk kez 33 yıl önce İmar ve İskan Bakanlığı’nca onaylı Bornova İmar Planı’nda yer alan Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nin ikinci bölümünün de tamamlanmasıyla, Bornova yeni bir kesintisiz ulaşım aksına daha kavuşmuş oldu. 


Yavuz Caddesi de yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca, Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’ni kuzeyden dik kesen ve Osmangazi Caddesi’ne kadar uzanan Yavuz Caddesi’ni de imar planına uygun hale getirerek açtı ve güzergah boyunca mevcut olan yolların genişletti. Yavuz Caddesi’nin Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi ile kesiştiği noktada bulunan dere üzerinde kesintisiz ulaşım için karayolu köprüsü inşa edildi. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karayolları tarafından yapımı gerçekleştirilen  Ankara  Caddesi ve 252 Sokak yoluyla Yavuz Caddesi’ni birleştiren Köprülü Kavşak (Hamdi Dalan Kavşağı olarak anılan) projesinin yaşama geçirilebilmesi için de 23 milyon TL kamulaştırma bedeli ödemişti.



İzmir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön