25 / 04 / 2024

İbrahim ve Pınar Görücüoğlu'nun 7 senelik villa davasında yeni gelişme!

İbrahim ve Pınar Görücüoğlu'nun 7 senelik villa davasında yeni gelişme!

İş insanı Orhan Görücüoğlu'nun çocukları İbrahim ve Pınar Görücüoğlu 25 milyon liralık lüks tripleks villa yüzünden akrabaları Şeniz Bentürk ile girdiği hukuk savaşında yeni gerçekler gün yüzüne çıktı.



Dünyaca ünlü İzmirli iş insanı Ayhan Nakliyat'ın kurucusu Orhan Görücüoğlu'nun çocukları İbrahim ve Pınar Görücüoğlu 25 milyon liralık lüks tripleks villa nedeniyle akrabaları Şeniz Bentürk ile davalık olmuştu. Sabah'tan Ceyhan Torlak'ın haberine göre; 7 sene  süren hukuk savaşı sonunda gerçekler ortaya çıktı.

İbrahim Görücüoğlu tarafından kaçırılarak kendisine ait villanın vekaletle haberi olmadan satıldığını iddia eden Şeniz Bentürk savcılığa suç duyurusu yapmıştı. Bentürk ayrıca İbrahim Görücüoğlu tarafından kaçırılarak alıkonulduğunu öne sürdü.

Şeniz Bentürk sürerken gerçekleri itiraf etti, tüm bu senaryoyu eşi İlhan Bentürk'ün baskısıyla uydurduğu ortaya çıktı. Ünlü iş insanı İbrahim Görücüoğlu ile kardeşi Pınar Görücüoğlu hakkında 'başkası bir malı teslimi veya malın alınmasına karşı koymaya mecbur kılma suretiyle yağma, tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' konularıyla ilgili savcılık tarafından devam eden soruşturmada takipsizlik kararı alındı. Ek olarak Şeniz Bentürk'ün dava konusu villa ile ilgili feragat vermesi sebebiyle tapu iptali davasının reddi yönünde karar alındı.

 İbrahim ve Pınar Görücüoğlu nun 7 senelik villa davasında yeni gelişme!

Çeşme Yıldızburnu'ndaki 25 milyon liralık lüks tripleks villa sebebiyle 7 senedir devam eden hukuk savaşı sonuçlandı. Dünya çapında isim yapan İzmirli iş insanı Ayhan Nakliyat'ın kurucusu 9 yıl önce vefat eden Orhan Görücüoğlu'nun çocukları İbrahim Görücüoğlu ile kızı Pınar Görücüoğlu akrabaları Şeniz Akkaya Bentürk'e karşı süren davaları kazandı. Şeniz Bentürk akrabası Pınar Görücüoğlu'na vekalet verdi. Daha önce Şeniz Bentürk'ün üzerine olan Çeşme'deki lüks tripleks villa, sonrasında Pınar Görücüoğlu'nun üzerine geçti. Pınar Görücüoğlu kısa bir süre sonra da villayı erkek kardeşi ünlü insanı İbrahim Görücüoğlu'na verdi. Bentürk, kendisine haber vermeden yapıldığını iddia ettiği satış üzerine Çeşme Asliye Hukuk Mahkemesi'nde İbrahim Görücüoğlu ile kardeşi Pınar Görücüoğlu'na 7 yıl önce dava açtı. Bentürk ayrıca kuzenleri tarafından kaçırıldığını da iddia ederek şikayetçi oldu.

İbrahim ve Pınar Görücüoğlu nun 7 senelik villa davasında yeni gelişme!

"EŞİMİN TEHDİDİYLE ŞİKAYETÇİ OLDUM"

Şeniz Bentürk'ün dava süreci devam ederken Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği ifadeyle gerçekleri anlattı, her şeyin kurmaca olduğunu itiraf etti. Bentürk ifadesinde "Şikayetime konu olan gayrimenkulün tapusu emaneten benim üzerimeydi. Gayrimenkulün gerçek sahibi Orhan Görücüoğlu'ydu. Onun isteği üzerine Pınar Görücüoğlu'na şikayet konusu gayrimenkulün satımında kullanılan vekaleti vermiştim. Bu sebeple gayrimenkulün vekaletle el değiştirmesi sebebiyle benim hiçbir zararım yoktur. Şimdiki eşim İlhan Bentürk'ün bana baskısı ve tehditleri sebebiyle kendisinin bulduğu avukatlara vekalet verdim. Vekalet verdiğim avukat savcılığa eşimin yönlendirmesi ile şikayette bulundu. Pınar Görücüoğlu'ndan şikayetçi değilim" dedi.

VİLLA EN BAŞINDAN BERİ GÖRÜCÜOĞLU AİLESİNE AİT

Dava konusu olan villanın başından itibaren Görücüoğlu ailesine ait olduğu, Şeniz Bentürk'e emaneten devredilip daha sonra bilgisi dahilinde tekrar Görücüoğlu ailesine devrinin gerçekleştiği öğrenildi. Şeniz Bentürk'ün sonrasında haksız bir biçimde Görücüoğlu ailesi aleyhine dava açtığına fakat bir süre sonra haksız olduğunu bildiği için savcılığa verdiği ifadeyle feragat ettiği ortaya çıktı. Ek olarak Şeniz Bentürk'ün dava konusu villa ile ilgili feragat vermesi sebebiyle tapu iptali davasının reddi hakkında karar alındı.

Okan Kemal Kitapçı ve eski eşi arasında villa krizi!


Geri Dön