29 / 03 / 2024

IC İçtaş'ın Rusya'daki otoyol projesini Putin açtı!

IC İçtaş'ın Rusya'daki otoyol projesini Putin açtı!

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, IC İçtaş İnşaat, Rusya Federasyonu’nun en büyük yatırımları arasında yer alan “M-11 Moskova – St. Petersburg Ekspres Yolu” projesini hizmete açtı.



Türkiye’de ve dünyada birçok proje üstlenen IC İçtaş İnşaat, Rusya Federasyonu’nun en büyük yatırımları arasında bulunan ve iki büyük şehrini birbirine bağlayan “M-11 Moskova – St. Petersburg Ekspres Yolu” projesinin 169 kilometrelik 7. ve 8. kesimlerinin inşaatını tamamladı ve hizmete açıldı. Projenin açılış törenine Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve IC İçtaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Çeçen de katıldı.

“Türk mühendisliğinin gücünü bir kez daha gösterdik”

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; M-11 projesi ile Rusya’nın Moskova ve St. Petersburg şehirlerine birbirine bağladıklarını söyleyen IC İçtaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Çeçen konu hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiğimiz Pulkovo Uluslararası Havalimanı ve WHSD-Yüksek Hızlı Batı Çevreyolu projelerimizin ardından Rusya’da üçüncü projemizi tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. M-11 ile Türk mühendisliğinin gücünü ve başarısını tüm dünyaya bir kez daha gösterdik. Diğer taraftan art arda başarı ile imza attığımız bu projeler, Kamu-Özel Sektör Ortaklığı modelindeki gücümüzün de bir göstergesi.”

Moskova ve St. Petersburg’u birbirine bağlayacak

Toplam 669 kilometre uzunluğa sahip ve 150 km/s tasarım hızıyla projelendirilen “M-11 Moskova – St. Petersburg Ekspres Yolu” iki büyükşehir arasında yer alan hızlı otomobil ulaşımına imkan sağlayacak. Rusya’nın uluslararası standartlara uygun olarak yapılan ve 1A kategorisine sahip ilk karayolu projesi olan M-11, aynı zamanda “Merkezi Çevreyolu” ve “Moskova – Nijniy Novgorod – Kazan” karayolu ile “Kuzey Avrupa – Batı Çin” ulaşım koridorunun da bir parçası olacak.

IC İçtaş İnşaat, toplam 169 kilometre uzunluğa sahip olacak 7. ve 8. kesimlerin inşaatında 62 adet köprü, 1 adet tünel, 3 adet köprülü kavşak ve 3 adet ödeme noktası yapıldı. Proje kapsamında 1.175.000 ton asfalt serilirken, toplam 26.200.000 m3 toprak işi, 180.000m3 beton ve 2.400.000 m3 asfalt işi yapılacak.


Geri Dön