29 / 03 / 2024

İç körfez'de yapımı planlanan 3 yat limanı için dava açılmayacak!

İç körfez'de yapımı planlanan 3 yat limanı için dava açılmayacak!

Aziz Kocaoğlu, Ulaştırma Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (eski adı DLH) tarafından iç körfezde yapımı planlanan 3 yat limanına karşı dava açmalarının söz konusu olmadığını açıkladı



Karşıyaka Vapur İskelesi ile Evlendirme Dairesi arasında yapılması planlanan yat limanının, körfezdeki temiz su sirkülasyonunu olumsuz etkileyebileceği konusunda endişeleri olduğunu ve bunu Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’yle paylaştıklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Yerle ilgili endişelerimizi anlattık ve bu yat limanının, Mavişehir’de bizim yapacağımız vapur iskelesinin yanında, körfez sirkülasyonunu etkilemeyecek bir alana yapılması konusunda mutabakata vardık” dedi.


İnciraltı’nda, Kredi Yurtlar Kurumu önüne yapılması öngörülen yat limanının sirkülasyon yönünden sakıncalı olacağını söyleyen  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı, “Bu bölgede de, balıkçı barınaklarının bulunduğu yerin uygun olacağını bildirdik. Yerle ilgili ön inceleme yapılması ve varsa sakıncalarının giderilmesi için Büyükşehir Belediyesi ve Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün birlikte çalışması konusunda mutabakata vardık” şeklinde konuştu.


Bayraklı’da Laka Deresi ile vapur iskelesi arasında yapılması düşünülen yat limanının ise askıya alındığını bildiren Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti: “Biz bu yerin uygun olmadığını Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’ne bildirdik. Bu limanın Turan ya da eski Turyağ arazisi önündeki bir bölgeye kurulmasının sirkülasyon açısından daha uygun olduğunu söyledik ve Genel Müdürlük’le mutabık kaldık. Buradaki çalışmaları yine birlikte yürüteceğiz. Çözüme yönelik bu yaklaşımlarından dolayı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz”. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön