28 / 03 / 2024

İcra dosyaları pandemide arttı!

İcra dosyaları pandemide arttı!

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 1 Ocak- 14 Mayıs tarihleri arasında icra ve iflas dairelerine toplam 2 milyon 754 bin 926 yeni dosya geldiğini belirtti. Bulut, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.



CHP  Adana  Milletvekili Burhanettin Bulut, Kovid-19 pandemisiyle derinleşen ekonomik kriz ile beraber icra dosyalarının büyük oranda artış gösterdiğine dikkat çekti. 

Sözcü'den Mehmet Serbes'in haberine göre; Burhanettin Bulut, 1 Ocak- 14 Mayıs tarihleri arasında icra ve iflas dairelerine toplam 2 milyon 754 bin 926 yeni dosya geldiğine vurgu yaptı. Bulut, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Ulusal Yargı Ağı (UYAP) üzerinden alınan verilere göre bu yıl 1 Ocak- 14 Mayıs günleri arasında yeni gelen dosya sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 766 bin 482 adet arttı” ifadelerini kullandı. 

İcra dosyaları pandemide arttı!

İCRA DOSYASI 22 MİLYON

Geçen sene Nisan'dan itibaren üç ay süreyle icra dairelerinde başvuruların ertelendiğine dikkat çeken Bulut, bu sene de pandemi sebebiyle alınan tedbirler kapsamında icra dairelerine gelen dosya sayısının düşük olduğunu ancak sayının çok daha fazla olduğunu belirtti. İcra dairelerinde derdest olan dosya sayısının da bir sene önceye göre 1 milyon 340 bin 599 adet artış göstererek 21 milyon 895 bin 75 olduğunun altını çizen Bulut, şunları kaydetti:

"Salgının ekonomide yol açtığı sorunlar neredeyse salgının önüne geçti.  Ertelenen vergiler, krediler, SSK ve Bağ-Kur ödemeleri, iş hacminin düşmesi dolayısıyla ödenemeyen kira, elektrik, su, doğal gaz ve stopaj gibi borçlar esnafın belini büktü."

İcra dosyaları pandemide arttı!

Vatandaşın da esnafın da çareyi banka kredilerinde aradıklarına dikkat çeken Milletvekili Bulut, şu ifadeleri kullandı: 

“Borcu borçla kapatmaya çalışıyorlar.  Bankaların verdiği krediler 27 Nisan–7 Mayıs günleri arasında, sadece 645 milyon liralık artışla 3 trilyon 790 milyar liraya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘ekonomi şaha kalkacak' demişti. Türkiye ekonomisi, başkanlık sistemi ile yönetilen son 3 yılda ağır tahribata uğradı.  Geldiğimiz nokta hiçbir destek vermediği esnaftan, vatandaştan ‘helallik' istemek oldu.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!  İcra ve iflas yok!


Geri Dön