28 / 03 / 2024

İcradan satılık ilanlarında yüzde 40 artış var!

İcradan satılık ilanlarında yüzde 40 artış var!

Medya Takip Ajansı Interpress’in, ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan araştırmasına göre, değişkenlik gösteren ekonomik şartların etkisiyle “İcradan Satılık’ ilanların sayısında, yılbaşından bu yana artış olduğu ortaya çıktı.



Medya Takip Ajansı Interpress’in, iki binden fazla ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan araştırmasına göre, Ocak 2014’ten bu yana geçen 6 aylık sürede icradan satılık menkul, gayrimenkul ve taşıt ilanlarının yaklaşık yüzde 40 oranda artarak, toplam 26.889’a ulaştığı belirlendi. 2013 yılın aynı döneminde ise bu sayının 19.266 adet olduğu tespit edildi.


Yılbaşından bu yana yazılı basında yayınlanan “İcradan Satılık” ilanlarının 16.345 tanesi arsa, bina, dükkan ve daire başta olmak üzere gayrimenkul ilanları olurken, 9.253 tanesinin farklı türlerdeki motorlu taşıtların oluşturduğu görüldü. Aynı araştırmada, 1.291 adet ilanın ise çeşitli makine, elektronik alet ve ofis ile ev mobilyasını içeren menkul malların icra ilanlarını oluşturduğu saptandı.


Vatan


Geri Dön