24 / 04 / 2024

İdeal Home inşaat sektörüne giriyor!

İdeal Home inşaat sektörüne giriyor!

Mobilya alanındaki ürün gamını İnegöl'de imal edip, satışını Suudi Arabistan'daki mağazalarında gerçekleştiren İdeal Home Satış ve Pazarlama Müdürü Haitham El-Nagar, mobilya sektörünün yanı sıra inşaat sektörüne girme hedeflerinin de bulunduğunu belirtti.



Mobilya alanındaki ürün gamını İnegöl'de imal edip, satışını Suudi Arabistan'daki mağazalarında gerçekleştiren İdeal Home, aynı zamanda 10 ülkeye ihracat yapıyor. Mevcut yelpazesinde yalmzca yatak odası takımı bulunan firma, bu yıl yemek odası, koltuk takımı, TV ünitesi ve sehpa üretimine de başlayacak. 


Ayrıca yeni fabrika yatırımı da planlayan ideal Home, aylık üretim kapasitesini 600 takımdan bin takıma çıkarmayı hedefliyor, ideal Home Satış ve Pazarlama Müdürü Haitham El-Nagar, mobilya sektörünün yanı sıra inşaat sektörüne girme hedeflerinin de bulunduğunu belirterek, "Bir inşaat firması ile ortaklığa giderek genişleteceğimiz faaliyetlerimiz kapsamında konut projeleri planlıyoruz. Projelerimizi anahtar teslim gerçekleştireceğiz. Ayrıca diş hastanesi yatırımımız da olacak" diye konuştu. 


ideal Home'un üç yıldır İnegöl'de faaliyet gösterdiğini anlatan Haitham ElNagar, "Üretim tesisini İnegöl'de açtık, Suudi Arabistan'daki mağazalarımızda satış yapıyoruz. Ürün portföyümüzde yalnızca yatak odası takımı bulunurken, imalatın yüzde 80'ini ihracata kanalize ediyoruz. Hedefimiz yüzde 100 ihracat" dedi. Bu yıl da en az dört yeni kreasyon çıkaracakları bilgisini veren El-Nagar, bu sene ürün yelpazesinde çeşitliliğe gideceklerinin de altını çizdi. Yatak odası portföylerine yemek odası, koltuk takımı, TV ünitesi ve sehpa imalatı da ekleyeceklerini ifade eden El-Nagar, yeni fabrika ile aylık bin takım üretim kapasitesine ulaşmayı hedeflediklerini aktardı. 


Yeni bir fabrika yatırımı planladıklarını anımsatan Haitham El-Nagar, halen 50 kişiyi istihdam eden firmalarının bu tesisin ardından istihdamı da artıracağını dile getirdi. Gelecek yıllar için 25 bin metrekarelik yeni bir fabrika yatırımı planladıklarını açıklayan El-Nagar, söz konusu yatırımın hem kapasiteyi hem de cirolarına olumlu etkilerinin bulunacağına işaret etti. 


Her fuara iki yeni koleksiyonla giriyor 


İnegöl ve İstanbul'daki mobilya fuarlarına katılım gösterdiklerini söyleyen Haitham El-Nagar, her fuara iki yeni koleksiyonla girdiklerini belirtti. Son iki yıldır ModefExpo'ya katıldıklarım anlatan El-Nagar, fuarın önceki yıllara göre daha durgun geçtiğini öne sürdü. El-Nagar, de Rirecek şöyle devam etti: "Suudi Arabistan'dan üretim için İnegöl'de yatırım yaptık. Yatak odası takımı imal ediyoruz. Fuara iki yeni ürünle çıktık. Üretimin yüzde 80'ini ihraç ediyoruz. Bu fuarda, Irak, Libya, Suudi Arabistan, Nij erya, Azerbaycan ve Kosova ile görüşmelerimiz oldu. Bu çerçevede yedi konteynerlik ürünle 500 bin dolarlık anlaşma yaptık." 


Sektörel değerlendirmelerde de bulunan Haitham El- Nagar, "Komşu ülkelerdeki sıkıntılar sektörümüzü olumsuz etkilemiş olsa da iş var. Suudi Arabistan ve Dubai hareketli ancak 2012 ve 2013 yıllarına kıyasladığımızda bu pazarlar da pek tatmin etmiyor. İhracat odaklı bir firma olduğumuz için iç pazardaki sıkıntılardan pek etkilenmedik. Orta vadede hedefimiz yüzde 100 ihracat" ifadelerini kullandı. 


Dünya Bölge


Geri Dön