29 / 03 / 2024

İdris Güllüce: 3 katlı tünel projesinin ÇED raporunu hallettik!

İdris Güllüce: 3 katlı tünel projesinin ÇED raporunu hallettik!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, boğaza yapılacak 3 katlı geçiş tüneliyle ilgili, "3 katlı tünelin dün ÇED Raporu’nu hallettik. 1-2 güne imzalıyorum" dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Üsküdar'da bulunan Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen 4. Sosyal Bilimler Öğrenci Sempozyumu'na katıldı.



Bakan Güllüce, sempozyumun ardından yaptığı açıklamada, 3'üncü köprüyle İstanbul'un rahata kavuşacağını belirterek, "İstanbul, Ortadoğu ve Uzakdoğu'ya geçiş konumunda olduğu sebeplerle ağır nakliyatın gittikçe çoğaldığı bir hal var. İstanbul'dan geçmek zorunda araçlar. Bu iki köprü yetmiyor. Her ne kadar 1. köprü de lüzumsuz, 2. köprüde lüzumsuz diyen muhalefet varsa da 3. köprü mutlaka gerekliydi. İstanbul rahata kavuşacak" şeklinde konuştu.



"3 KATLI TÜNELİN DÜN ÇED RAPORU'NU HALLETTİK"

Bakan Güllüce, boğaza yapılacak 3 katlı geçiş tüneliyle ilgili şunları ifade etti:"3 katlı tünelin ÇED Raporu'nu hallettik. 1-2 güne imzalıyorum. Bu 3 katlı dünyada ilk defa bir tünel denizin altından yapacağız. Biz Marmaray'ı nasıl bitirdiysek Avrasya Tüneli'ni nasıl başladık ve bitireceksek. Bu üç katlı tünel dünyada ilk kez Türkiye'de yapılıyor. Türkiye almış başını gidiyor" dedi.



Habertürk


Geri Dön