28 / 03 / 2024

İdris Güllüce: Deprem riski olan ülkeler tecrübelerimizden faydalanmalı!

İdris Güllüce: Deprem riski olan ülkeler tecrübelerimizden faydalanmalı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Sri Lanka Büyükelçisi Bharathi Wijeranta’yı ve Romanya Büyükelçisi Radu Onofrei’yi makamında kabul etti. Güllüce, deprem riski olan ülkeler tecrübelerimizden faydalanmalı diye konuştu.




Bakan Güllüce, kentsel dönüşüm noktasında Türkiye'nin başarılı ülkelerden biri olduğunu belirterek, "17 Ağustos geliyor, şurada 5-6 gün kaldı, 17 Ağustos ile ilgili nasıl bakanlığımız birçok şeyler yaparak kentsel dönüşümü hızlandırıyorsa, deprem riski olan ülkelerde kentsel dönüşüm yapmaları, bizim tecrübelerimizle bilgi alışverişi yapmaları gerektiğini düşünüyoruz.’’ dedi.


 Bakan Güllüce, konuşmasında, "Bakanlık olarak biz bütün dünyada ulaşabileceğimiz birçok ülkede ilişkiler kurmak istiyoruz. Birçok donanımlı kurumlarımız var. Tapu gibi, kentsel dönüşüm gibi, kadastro gibi, harita gibi alanlarda oldukça iddialı bir bakanlığız. Ve dışarıdaki ülkeler olsun; bunlarla işbirliği ile bilgi alışverişinde bulunmak, kendi becerimizi, kabiliyetimizi onlara göstermek, onlara bilgi desteği, teknik destek vermek gibi ilişkilerimizi devam ettiriyoruz.’’ ifadelerini kullandı.


Kentsel dönüşüm noktasında, Türkiye'nin başarılı ülkelerden biri olduğuna dikkat çeken Bakan Güllüce, şunları kaydetti: "Tapu konusu noktasında oldukça iyi bir yerdeyiz. Kadastroda dünyada enlerden birisiyiz. Bu, pek farkına varmadığımız ve toplumun bilmediği bir konudur. Bildiğiniz gibi inşaat sektöründe dünya ikincisiyiz. Kentsel dönüşüm şu bakımdan dünyada da gerekli. İşte 17 Ağustos geliyor, 17 Ağustos ile ilgili nasıl bakanlığımız birçok şeyler yaparak kentsel dönüşümü hızlandırıyorsa, deprem riski olan ülkelerin de kentsel dönüşüm yapmaları, bizim tecrübelerimizle bilgi alışverişi yapmaları gerektiğini düşünüyoruz. Biz bakanlık olarak görüştüğümüz her yurt dışı temsilcisine bunları aktarıyoruz, onlar da çok sıcak karşılıyor. Hatta onlar talep ediyorlar, ismini sayamayacağım ülke yetkilisi bu bilgileri talep etti. Biz bu birlikteliği sağlamaya çalışıyoruz. "


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Romanya Büyükelçisi Radu Onofrei’yi de makamında kabul etti. Bakan Güllüce Bakanlık olarak, önce bölge ülkeleri, sonra da diğer ülkelerle ilişkilerini geliştirmek için azami çaba harcadıklarını söyledi.


Bu ülkelerin başında da Romanya'nın geldiğini ifade eden Bakan Güllüce, iki ülke arasında tarihe dayanan ilişkilerin bulunduğunu belirtti. Güllüce, Romanya'nın dost ve değer verdikleri bir ülke olduğunu vurguladı.



Geri Dön