19 / 04 / 2024

İdris Güllüce: Bursa'da kentsel dönüşüm ciddi şekilde olmalı!

İdris Güllüce: Bursa'da kentsel dönüşüm ciddi şekilde olmalı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bursa'da, Türkiye'nin en güzel ve şehircilik açısından en önem verilmesi gereken illerinden biri olan Bursa'nın deprem konusunda sorunlu olduğunu söyledi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere geldiği Bursa'da, Türkiye'nin en güzel ve şehircilik açısından en önem verilmesi gereken illerinden biri olan Bursa'nın deprem konusunda sorunlu olduğunu söyledi. Bursa'da geçmişte kötü yapılaşmanın fazlasıyla yapıldığını belirten Güllüce, "Bu yüzden kentsel dönüşüm burada oldukça ciddi oranda olmak zorunda. Şu anda iki ilçemiz bu işi zaten yapıyor. Önemli miktarda kamulaştırmalar gerçekleştirildi" dedi. 17 Ağustosların bir daha yaşanmamasını istediklerine dikkati eken Güllüce, bu nedenle yapı denetimlerin nasıl olması gerektiğiyle ilgili yasa çıktığını ve 81 ilde bunun olduğunu aktardı. Bu uygulamayı yapmayana ciddi baskı ve cezaların olacağını kaydeden Güllüce, "Kentsel dönüşüm hakkında sadece Bursa değü, tüm Türkiye çapmda bir seferberlik yapmamız lazım. 


Çünkü 6,5 milyona yakın binamız gayri sıhhi bina. Yani mühendislik hizmeti görmemiş, kaliteli değil, eskimiş. Bu yüzden de 2023'e giden Türkiye vizyonuna yakışmıyor ve deprem riski var. Bu iki olguyu bir araya getirdiğimizde kentsel dönüşümü hızlandırmamız gerçeği ortaya çıkıyor" diye konuştu.


Dünya 


Geri Dön