25 / 04 / 2024

İdris Güllüce: Yeni bir imar planı hazırlayacağız!

İdris Güllüce: Yeni bir imar planı hazırlayacağız!

Bakan İdris Güllüce, “ Herkesin ‘evet’ diyebileceği bir imar yönetmeliği ve ‘O’kilometrelik bir imar kanunu hazırlayıp toplumun huzuruna sunacağız ” ifadelerini kullandı.



Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü Faaliyetleri açılış toplantısı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce’nin katılımıyla gerçekleşti. The Green Park  Ankara  Hotel’de düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Güllüce, “Sadece fiziksel kısımlara kafa yoran insan ruhunu gönlünü hayat biçimini, huzurunu, mutluluğunu işin içine katmadığımız takdirde mekânsal dönüşümü ne şehirciliği, ne de mutlu insanı oluşturabilirsiniz bana göre böyle. Bu söylediğim tartışıla bilir.


Bunlar bir tartışılsın toplum içinde, imar yönetimiyle ilgili inşallah bakanlığımız, böyle herkesi memnun etmenin mümkün olamadığını bilerek söylüyorum ama ortalama herkesin evet’diyebileceği çalıştaylar düzenlenerek bir imar yönetmeliği ve O’kilometrelik bir imar kanunu hazırlayıp inşallah toplumun huzuruna sunacağız. Çünkü biraz yamalı bohçaya dönmüş imar kanunumuz. “ diye konuştu.


Meslek lisesi çıkışlı olduğunu ifade ederek nitelikli iş gücüne değinen Güllüce, şunları söyledi: “Şu konuştuğum kürsüyü yapacak kadar marangozluğum vardır. O yüzden iş gücünün kaliteleşmesini gördükçe benim çalışanımın dünya piyasalarına daha kaliteli olarak sunumunu gördükçe alacağı ücretin daha yüksek olacağını gördükçe bu beni çok mutlu eder. Sektöründe itibarını yükseltecektir. Dünyanın diye başlayan her cümle beni çılgınca mutlu eder sevindirir.


İnşaat sektöründe dünyanın ikincisi oluşu kim sayesinde olmuştur? Mimarımızın, mühendisimizin, müteahhidimizin, nitelikli iş gücü sayesinde olmuştur. Bu aşkla bu coşkuyla biz hareket edersek dünyada birinci olacağız dersek, hükümetimiz elinden geleni yapacağı vaadinde bulunuyor her zaman.”



Günboyu 


Geri Dön