23 / 04 / 2024

İdris Güllüce’nin Peru temasları sürüyor!

İdris Güllüce’nin Peru temasları sürüyor!

İdris Güllüce’nin Peru temasları sürüyor. Bakan Güllüce, AB İklim ve Enerji Komisyoneri Arias Canete, İtalyan Çevre Bakanı Gian Luca Galletti ve beraberindeki Avrupa Birliği heyeti ile görüştü.



Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Peru’daki temaslarını yoğun bir şekilde sürdürmeye devam ediyor. Bakan Güllüce, AB İklim ve Enerji Komisyoneri Arias Canete, İtalyan Çevre Bakanı Gian Luca Galletti ve beraberindeki Avrupa Birliği heyeti ile görüştü.


Bakan Güllüce, G-20 Dönem Başkanı olan Türkiye’nin, iklim müzakerelerini yakından izlediğini ve gelişmeler ışığında neler yapılması gerektiğini de değerlendireceklerini açıkladı. Önümüzdeki dönemde iklim finansmanına eğilmenin altını çizen Bakan İdris Güllüce, bu süreçte İklim Finansmanı Çalışma Grubu’ndan faydalanmayı öngördüklerini söyledi.


Avrupa Birliği heyeti ise G-20 sürecinde Türkiye ile işbirliği yapmaya istekli olduklarını belirtti.


Toplantıda ayrıca, Lima Konferansı hakkında genel değerlendirme yapılarak 2015 İklim Anlaşmasına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Bu kapsamda Avrupa Birliği, Türkiye’nin yeni anlaşma ve ulusal katkılar konusundaki değerlendirmelerini sordu.


Bakan İdris Güllüce, 2020 sonrasına yönelik yeni anlaşmanın şeffaf, kapsayıcı, adil ve eşitlikçi olmasının yanı sıra, günümüzdeki ve gelecekteki sosyo-ekonomik gerçekleri de göz önünde bulundurması gerektiğini ifade etti. Bu çerçevede en önemli unsurun finansman olduğunu vurgulayan Bakan İdris Güllüce, “Tüm ülkelerin kalkınma durumu, ulusal şartları ve kabiliyetlerine göre belirleyecekleri “ulusal katkılarını” açıklaması gerekir” dedi.



Geri Dön