20 / 04 / 2024

İETT, Çekmeköy'ü Marmaray ve metroya bağladı!

İETT, Çekmeköy'ü Marmaray ve metroya bağladı!

İETT, Çekmeköy'ü Marmaray ve Kadıköy - Kartal Metro Hattı ile buluşturan MR9 Çekmeköy - Ayrılıkçeşme hattını hizmete açtı. İETT, Çekmeköy'ü Marmaray ve metroya bağlayan MR9 hattının açılışını www.iett.gov.tr üzerinden duyurdu.



İETT, Çekmeköy sakinlerini sevindirecek açıklamayı yaptı ve Çekmeköy-Ayrılıkçeşme otobüs hattının hizmete açıldığını duyurdu. Böylelikle, Çekmeköy, Ayrılıkçeşme durağı üzerinden İstanbul'un iki yakasını Boğaz'ın altından buluşturan  Marmaray  ve Kadıköy - Kartal metro hattı ile bağlanmış oldu. 


Çekmeköy - Ayrılıkçeşme İETT hattı güzergahı!


İETT'nin resmi internet sitesi www.iett.gov.tr üzerinden yapılan açıklamada "MR9 numaralı Çekmeköy- Ayrılıkçeşme hattı hizmet vermeye başlamıştır" denilerek Çekmeköy - Ayrılıkçeşme güzergahı şöyle açıklandı;


"MR9 numaralı Çekmeköy - Ayrılıkçeşme hattı hizmet vermeye başlamıştır. Hattın gidiş güzergâhı şu şekildedir:

 

Çamlık-Madenler-Plazalar-Serindere-Huzur Mahallesi-Şile Yolu-Ümraniye Devlet Hast.-Metrobüs Altunizade - Altunizade – Bağlarbaşı - M.Ü İlahiyat Fakültesi-Pazarbaşı-Askerlik Şubesi-Zeynep Kamil Hast.-Kapıağası-Selimiye-Numune Hast.-Haydarpaşa Tek. Lis.- Hamza Yerlikaya-Ayrılıkçeşme

 

Dönüş güzergâhı ise şöyledir: Ayrılıkçeşme- Haydarpaşa Öğr. Yurdu-Numune Hast.-Karacaahmet-Kapıağası-Zeynep Kamil Hast.-Askerlik Şubesi-Pazarbaşı- M.Ü. İlahiyat Fakült.-Capitol-Altunizade-Millet Bahçesi-Kısıklı-Çamlıca İ.Ö. Okulu-Hanımseti Parkı-Fidanlık-Alvarlızade Cami-Huzur Mahallesi-Serindere-Plazalar-Madenler-Çamlık" 

 

Emre Kulcanay / Emlakkulisi.com


Geri Dön