26 / 04 / 2024

İGA Airtport City Otel İnceleme Değerlendirme Komisyonu toplantısı 18 Aralık'ta!

İGA Airtport City Otel İnceleme Değerlendirme Komisyonu toplantısı 18 Aralık'ta!

255 milyon 792 bin 830 TL'ye mal olacak olan  İGA Airtport City Otel için toplantı yapılacak. İDK Toplantısı 18 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.



İGA Airtport City Otel projesi İstanbul İli Arnavutköy İlçesi Tayakadın Mahallesi'nde, İstanbul Havalimanı Proje Sahası içerisinde inşa edilecek.

İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş. kiracı konumunda olup, İGA Airport City Otel, DHMİ ile yapılan ana sözleşmeye uygun olarak 25 sne süreyle İGA tarafından işletilecek.

İstanbul Havalimanı'nda hayata geçirilecek İGA Airport City Otel “Business Hotel” tanımına uyacak şekilde bir hizmet politikası sunacak. Proje, restoran/bar, gym ve toplantı odaları çağdaş otelcilik yaklaşımı ile geleneksel otel tasarımından daha farklı olarak optimize edilmiş halleriyle hizmet verecek.

255 milyon 792 bin 830 liraya mal olacak

İGA Airport City Otel 3 farklı konfigürasyonda hizmet verecek; Projede yapılması planlanan otel konfigürasyonları şu şekilde;

-3 Yıldızlı Otel; 5 bin 506 metrekarelik alan üzerine 631 odalı, standart “budget” otel, zemin katta “all day” restoran, cafe-bar ve toplantı odaları yer alacaktır. 3 yıldızlı otel çamaşırhane ve otopark servisleri 4 yıldızlı otel ile ortak kullanılacak 3 yıldızlı otel kapsamında fitnessgym-spa bulunmuyor.

-4 Yıldızlı Otel; 4 bin 506 metrekarelik alan üzerine 564 odalı, 3 yıldızlı oteldeki hizmetlere ilaveten ikinci restoran, fitness-gym-Spa alanları yer alacak. Otel bünyesinde kapalı yüzme havuzu bulunacak. Çamaşırhane ve otopark servisleri 3 yıldızlı otel ile ortak olarak kullanılacak.

-5 Yıldızlı Otel ve Balo Salonu; 5 bin 214 metrekarelik alan üzerine 555 odalı, 4 yıldızlı oteldeki hizmetlere ilaveten 4 bin 394 metrekarelik alan üzerine 1500 oturma kapasiteli Balo salonu yer alacak. Ayrıca 3 ve 4 yıldızlı otelden bağımsız çamaşırhane ve kuru temizleme hizmetleri de  yer alacak.

İGA Airport City Otelin hayata geçirileceği toplam alan miktarı 39 bin 569 metrekare. Otel bünyesinde çeşitli boyut ve kapasitelerde toplam 1.750 oda bulunacak, bu odalarda aynı anda 3 bin 500 kişinin konaklaması mümkün. Proje 255 milyon 792 bin 830 liraya mal olacak.

İnceleme Değerlendirme Komisyonu Toplantısı 18 Aralık'ta

İGA Airport City projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlamış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açıldı. Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 18 Aralık 2019 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek. ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya İSTANBUL Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecek.

 

İGA Airtport City Otel geliyor!


Geri Dön