25 / 04 / 2024

Bodrum'da icradan 1 milyon 577 bin 400 liraya satılık tarla!

 Bodrum'da icradan 1 milyon 577 bin 400 liraya satılık tarla!

Bodrum'da yer alan tarla 1 milyon 577 bin 400 liradan satışa sunuldu. İcralık tarlanın satışı 19 Haziran'da gerçekleştirilecek




BODRUM 2. İCRA MÜDÜRLÜĞÜMDEN TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI ŞU ŞEKİLDE;

Dosya No: 2012/391 Talimat


1-Tapu Kaydı: Muğla ili, Bodrum ilçesi, Akyarlar köyü, Mandıra mevkii, 13/1193 cilt sayfa nolu, 1192 parsel, 71.200,00 m2, Tarla ana taşınmaz nitelikli, Ayda Sönmez 1/4 ve Osman Kudrez Sönmez'e ait 3/4 pay paydalı taşınmaz. (Tam)


Hali Hazır Durgmu: Taşınmaz Turgutreis Karabağ mahallesi doğusunda bulunan yel değirmenlerinin ilerisinde bulunmaktadır. Toplam 71.700,00 m2 yüzölçümlü taşınmaza araç yolu bulunmamaktadır. Turgutreis, Karabağ mahallesi doğusundan yel değirmenlerine giden yoldan kızılca mandıra mevkiini geçtikten sonra patika yoldan ulaşılabilinmektedir. Turgutreis Belediyesine 3,5 km, Bodrum merkeze 24 km mesafede yer almaktadır. Aktyarlar açıkları hakim deniz manzaralı olan parsel Güney kenarından kuzey kenarına doğru artan eğime sahiptir. Konum olarak hakim tepenin yamacında yer almaktadır. Üzerinde herhangi bir imalat bulunmamaktadır. Çevre ve komşu parsellerle birlikte halen otlakıye olarak kullanılmaktadır. Konu parselin güney yönünde bulunan Akyarlar köyü Bodrumda yazlık tatil turizminin en canlı olduğu bölgelerden biri olması ve konu parselinde Akyarlar-Kos adası deniz manzaralı olması parselin serbest piyasa rayiç değerini olumlu yönde etkileyen faktörlerden biri olarak dikkat çekmektedir.

İmar Durumu: Muğla Valiliği il Tarım müdürlüğünün 30/05/2008 tarihli yazısında konu 16 ada., 1192 parselinde aralarında bulunduğu arazinin 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanım kanunun 13. maddesi gereğince konut alanı amaçlı imar planı yapılarak tarım dışı amaçla kullanılması uygun görülmüştür. Denilmektedir. Dosyasında bulunan Orman işletme Müdürlüğü bodrum orman işletme şefliği 27/02/2008 tarihli yazısında parselin aralarında bulunduğu arazilerin konut kullanım amacı ile kullanılmak istendiği ve bu konuda yapılacak 1/25000 ölçekli çevre düzeni planı tadilatı, 1/5000 ölçekli Nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli imar uygulama planı çalışmaları yapılmasında kurumlarınca sakınca olmadığı belirtilmiştir. Konu taşınmazlar ile ilgili Belediyesince yapılmak istenen Çevre düzeni planı değişikliği teklifinin Bayındırlık ve İskan Bakanlığına da iletildiği dosya içerisindeki belgelerden anlaşılmaktadır.


Muhammen Bedeli: 1.577.400,00 TL

Satış Saati: 10:10 - 10:15 Arası


Satış Şartları: 1 -Satış 19.06.2012 günü yukarıda belirtilen saatler arasında Bodrum 2. İcra Müdürlüğü odası önündeki koridorda - Bodrum Adliyesi Bitez - BODRUM adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 29.06.2012 günü Bodrum 2. icra Müdürlüğü odası önündeki koridorda - Bodrum Adliyesi Bitez - BODRUM adresinde yukarıda belirtilen saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde Türk Lirası peşin para veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tapu alım harcı, damga vergisi ile K.D.V. alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve tellaliye ücreti satış bedelinden ödenir.


3-ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.


4-ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat beddinden alınacak¬tır.

5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıçıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

İş bu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur


(‘(İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. (İİK. m.126)(B; 30107-784) (www.bik.gov.tr)

Resmi ilanlar www.ilan.gov.tr’de



Geri Dön