19 / 04 / 2024

Ihlara Vadisi'ne ziyaretler yılda yüzde 10 artıyor!

Ihlara Vadisi'ne ziyaretler yılda yüzde 10 artıyor!

Kapadokya'nın dünyaca ünlü vadisi Ihlara'da iki yıldır yapılan altyapı çalışmalarıyla turistlerin bölgeden daha memnun ayrılmalarının sağlandığı, yeni projeler sayesinde ziyaretçi sayısının her yıl yüzde 10 arttığı belirtildi...



Kapadokya'nın dünyaca ünlü vadisi Ihlara'da iki yıldır yapılan altyapı çalışmalarıyla turistlerin bölgeden daha memnun ayrılmalarının sağlandığı, yeni projeler sayesinde ziyaretçi sayısının her yıl yüzde 10 arttığı belirtildi. 


Dünyanın en büyük ikinci kanyonu Ihlara Vadisi'nde, altyapı çalışmaları kapsamında turistler için trekking imkanı sağlandı. Turistlerin rahatlıkla gezebilmeleri için yön tabelaları yerleştirilen vadide, ziyaretçilerin doğayla iç içe konaklayacakları alanlar oluşturuldu. 


Tehlike oluşturabilecek kayaların bir kısmının düşürüldüğü vadide, bazı kayaların da üzeri doğaya uyumlu çelik perdelerle örtüldü. Vadideki tarihi kilise ve ören yerleri de güvenlik kameralarıyla donatılmaya başlandı. 


Aksaray Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ihlara Vadisi'ne gelen turist sayısında her geçen yıl artışın gözlemlendiğini söyledi. 


Amaçlarının; Kapadokya'ya gelen turistlerin tamamını Ihlara'ya çekmek olduğunu dile getiren Doğan, "Turistlerin zaruri ihtiyaçlarının karşılanması için bir takım eksiklerin olduğunu gördük ve iki yıl içerisinde, bu eksiklerin giderilmesi için çalışmalar yaptık" dedi. 

ASANSÖR VE CAM TERAS YAPILACAK" "Vadide 14 kilometrelik trekking alanı oluşturduk" diyen Doğan, şöyle devam etti: 


"Vadide restoranlar ve dinlenme noktaları oluşturduk. Ihlara'ya gelen belli yaşın üzerindeki turistler için iniş-çıkış sistemleri yapmayı düşünüyoruz. Vadide cam seyir terası yapılmasına ilişkin projemiz de var. 


Projelerin kuruldan geçmesini bekliyoruz. Bütün çalışmaların neticesinde Ihlara Vadisi, gerçekten Kapadokya'nın incisi pozisyonuna gelecek." Doğan, daha önce vadideki kiliselerde aydınlatma sistemlerinin olmadığını belirterek, kamera sistemleri ile tarihi kiliselerin güvenlik sorununun ortadan kaldırıldığını aktardı. 

"IHLARA ADETA ŞANTİYE HALİNE GELDİ" Ihlara'da çalışmaların kapsamlı şekilde sürdüğünü ifade eden Doğan, "Ihlara adeta şantiye haline geldi. 


Vadiye gelen turistler şaşırıyor. 'Daha önce gezdiğimiz Ihlara gerçekten burası mı?' diye soruyorlar" ifadesini kullandı. 

Doğan, vadiye gelen ziyaretçi sayısındaki artışın sürekli artmasının kendilerini mutlu ettiğine işaret ederek, şunları kaydetti: "Turist sayısında geçen sene yüzde 10'luk artış yakaladık. Ondan önceki dönemde de yüzde 10'luk bir atış vardı. Her yıl ortalama yüzde 10'luk bir artışı gözlemleyebiliyoruz. 


Çalışmalarımızın tamamlanmasıyla, Ihlara Vadisi'ne daha çok turistin geleceğinden eminiz. İleriye dönük başka projelerimiz de var." 



Belde Gazetesi 


Geri Dön