19 / 04 / 2024

İki apartman arasındaki yüksek gerilim hattı konut satışlarını engelliyor!

İki apartman arasındaki yüksek gerilim hattı konut satışlarını engelliyor!

7’şer katlı ve 64’er daireli Altınbaş blokları arasında kalan yüksek gerilim hattı konut satışlarını engelliyor. Vatandaşlar bu bloklardan ev almaya korkuyor.



Rize Çayeli Eskipazar mahallesinde, 7’şer katlı ve 64’er daireli Altınbaş blokları arasında kalan ve üzerinden 31 bin volt akım geçen yüksek gerilim hattı direği korku salıyor. Vatandaşlar bu bloklardan ev almaya çekiniyor. 

 

Geçen ay yıldırım düşen direk mahallede büyük korkuya neden olurken çevredeki araç ve işyerlerine hasar verdi.  Binalar inşa edilmeden o alana dikilen direğin kaldırılması için imza toplayan mahalle sakinleri yıllardır bir sonuç alamadı.  

 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre;  Eskipazar Mahallesi Muhtarı Muhammet Köse “Gelen misafirler bu manzarayı hayretle karşılıyor. Belki bu direk yapılırken bu binalar burada yoktu. Ama şu an bu binalar burada yapıldı. Düşen yıldırım sonucu burada bir araç ve bir dükkan zarar gördü. Düşen yıldırımın etkisini gözlerimle gördüm. Bu ileride daha çok sıkıntı olacağının işaretidir. Bu direğin etrafında çocuklar oyun oynuyor. Yarın bu işin zararı daha büyük olur. Bu direğin buradan bir an önce kalkmasını bekliyoruz” dedi.


Geri Dön