25 / 04 / 2024

İkinci el değil sıfır konut satışı desteklenmeli!

İkinci el değil sıfır konut satışı desteklenmeli!

2020 yılının pandemi nedeniyle çok zor geçtiğine işaret eden Anadolu iş dünyası temsilcileri, 2021 yılı beklenti ve öngörülerini açıkladı. İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, 2021'de ikinci el değil sıfır konut satışlarının desteklenmesi gerektiğini belirtti.



2020 yılının pandemi nedeniyle çok zor geçtiğine işaret eden Anadolu iş dünyası temsilcileri, 2021 yılı beklenti ve öngörülerini açıkladı. 

İkinci el değil sıfır konut satışı desteklenmeli!

Anadolu iş dünyasının temsilcileri, 2020 yılını değerlendirerek, 2021 yılı beklenti ve öngörülerini paylaştı. 2020 yılının pandemi nedeniyle çok zor geçtiğine işaret eden iş dünyası, bu yılın ikinci yarısından itibaren ekonomide toparlanma yaşanacağını tahmin ediyor. Dünya'da yer alan habere göre; yeni dönemin Türkiye’ye sağladığı fırsat ve avantajlara daha fazla odaklanılması gerektiği görüşünü savunuyor.

ANADOLU İŞ DÜNYASININ 2021 BEKLENTİLERİ

İkinci el değil sıfır konut satışı desteklenmeli!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Mustafa Andıç:

İkinci el değil sıfır konut satışı desteklenmeli

2021 yılında yeni yatırımların, istihdamın desteklenmesinde etkisi olmayan ikinci el satışların değil, sıfır gayrimenkul satışlarında destekleyici teşvik ve önlemlerin hayata geçirilmesini önemli görüyoruz. Yüksek üretim maliyetleri, yüksek faiz ve pandemi koşulları gölgesinde girdiğimiz 2021 yılının seyrini öncelikle pandeminin ve bununla bağlantılı olarak da aşının seyri belirleyecek. 2020 yılındaki maliyet artışlarıyla birlikte, 2021 yılında gayrimenkul fiyatlarında artış kaçınılmazdır.

İnşaat sektörü 2021'den umutlu!


Geri Dön