20 / 04 / 2024

İkinci el otomobil markaları içinde değeri en çok artan model belli oldu

İkinci el otomobil markaları içinde değeri en çok artan model belli oldu

Sıfır ortomobil fiyatlarındaki artışlar tüketicinin ikinci el otomobillere rağbet göstermesine neden oldu. Pazarda geçtiğimiz ay bir otomobilin değeri bir önceki aya göre yüzde 30'a yakın arttı. Peki ikinci elde değeri en çok artan model hangisi oldu? İşte detaylar...



Indicata’nın 2'inci el online araç pazar analizine göre, mayıs ayında fiyatlar yüzde 27 arttı.

Autorola Türkiye açıklamasında, Autorola Genel Müdür Yardımcısı Aslı Göker, Autorola’nın yapay zekâ ve makine öğrenmesi teknolojilerinin birleşiminden oluşan 2'inci el araç fiyatlama ve pazar analizi yazılımı Indicata ile mayıs ayında ilana çıkan 323 bin 780 adet aracın günlük olarak fiyat trendini takip ederek hazırladıkları tüm Türkiye pazarını kapsayan fiyat trendi analizini paylaştı.

2'inci el pazarında 2022 yılının ilk 3 ayında durgun bir pazar yaşandığını belirten Göker, geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında satışların yüzde 14 seviyelerinde gerilediğini gördükleri bu dönemde araç fiyatlarında da çok büyük bir değişim yaşanmadığını anımsattı.

Göker, nisan ayı itibarıyla hareketliliğin artmasının araç fiyatlarına da yüzde 4 civarında bir artış olarak yansıdığını anımsatarak, "Mayıs ayına gelindiğinde Türkiye toplam pazarında satışların yüzde 98’ini gerçekleştiren 32 markanın 260 modeline ait 2 bin 600 varyantının analizinde, tüm segmentlerde ortalamada yüzde 27 fiyat artışının olduğunu, en çok artışın B ve C segmentlerinde gerçekleştiğini söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

İkinci el otomobil markaları içinde değeri en çok artan model belli oldu

 


Geri Dön