26 / 04 / 2024

İkinci el otomobil pazarı daralıyor!

İkinci el otomobil pazarı daralıyor!

İkinci el otomobil pazarı Eylül ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 daralma yaşadı.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak-Eylül dönemi için motorlu taşıt istatistiklerini yayınladı. Veriler, pazar daralmasının Eylül ayında da devam ettiğini, ardından Temmuz ve Ağustos aylarında devam ettiğini gösteriyor. Eylül 2021'de gerçekleşen 596.392 adetlik pazar, bu yılın aynı döneminde yüzde 20 düşüşle 476.502 adete geriledi.

Vatandaşa müjde! İkinci el arabalarda yeni dönem!

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; konu hakkında açıklamalar yapan Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, piyasanın durma noktasına geldiğini bildirdi. Bu durumun pek çok nedeni olduğunu dile getiren Erkoç, şu ifadeleri kullandı:

‘’Geçen senenin ilk 9 ayında 3 milyon 958 bin 557 adet olarak gerçekleşen Pazar, bu yılın Ocak – Eylül döneminde yüzde 15’e yakın yukarı yönlü bir değişimle 4 milyon 550 bin 896 adet olarak gerçekleşti. 2021 yılının Eylül ayı sonrası 9 ay boyunca büyüyen pazar, Temmuz ayından itibaren daralmasını sürdürüyor. Bu durumun birçok sebebi var; yüksek faiz, finansmana ulaşmada yaşanan zorluklar, enflasyon ve alım gücünün gün geçtikçe düşmesi pazarın durmasına sebep oldu. Sektörü canlandırmak ve vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamasının önünü açmak için kalıcı çözümler şart.’’


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön