19 / 04 / 2024

İkitelli’deki Trios 2023 projesiyle sanayisel dönüşüm başladı!

İkitelli’deki Trios 2023 projesiyle sanayisel dönüşüm başladı!

İhracatın artırılması için modern sanayi tesislerinin inşa edilmesi gerektiğini belirten Pulsar İnşaat Başkanı Bektaş, “İkitelli’deki Trios 2023 projesiyle sanayisel dönüşümü başlattık” dedi.



İhracatın artırılması için modern sanayi tesislerinin inşa edilmesi gerektiğini belirten Pulsar İnşaat Başkanı Bektaş, “İkitelli’deki Trios 2023 projesiyle sanayisel dönüşümü başlattık” dedi.


KENTSEL dönüşüm sadece İstanbul’a değil, Türkiye’nin tüm illerine yayılıyor. Her yıl 600 bin yeni konut inşa edilirken, konutların Avrupa kıstaslarına uygun ve yüksek standartlı olmasına dikkat ediliyor. Avrupa Birliği (AB) fasılları bir bir açılırken, Türkiye sanayisini AB ile uyumlu hale getirecek sanayi alanlarının da önemi her geçen gün artıyor. Gerek AB’nin kalite standartları gerekse Türkiye’nin ihracat hedefleri doğrultusunda modern sanayi alanlarının inşa edilmesi ise kaçınılmaz gözüküyor. İşte bu kapsamda, “Kentsel dönüşümün sanayi ayağını gerçekleştirmek zorundayız. Biz projemizle sanayisel dönüşümü başlattık” diyen Pulsar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sami Bektaş, İkitelli’deki Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içinde 320 milyon liralık yatırımla hayata geçirdikleri Trios 2023’ü bu sözlerle tanıtıyor.


‘Üretimde kalite artar’


Türkiye’deki OSB’lerin artık beklentilerine karşılamadığını belirten Bektaş, şehir merkezlerine yakın sanayi tesislerinin önemini vurgularken, “Biz şehir merkezlerinde modern sanayi merkezlerinin kurulabileceği olgusunu göstermiş olduk. Sanayi tesislerinin modernleşmesi hem ihracat hedeflerimizi, hem de AB’ye uyum sürecimizi hızlandırır. Türkiye’nin üretimde kaliteyi yakalaması için Trios 2023 gibi projeler şart” dedi.


2017’de tamamlanacak


Pulsar İnşaat tarafından hayata geçirilen projenin, Türkiye’de benzeri olmadığını ifade eden Bektaş projeyle ilgili şu bilgileri verdi: “Üç ayrı bloktan oluşan projede, toplam 594 adet bağımsız bölüm bulunurken, 336 adet atölye, 146 adet mağaza, 112 adet bağımsız bölüm bulunuyor. Ayrıca, 336 adet atölye, 146 adet mağaza, 112 adet bağımsız bölümden oluşan 11’er katlı ofisotel- iş merkezi kullanımlarına uygun 2 kule bina da inşa ediliyor. 2017 yılında tamamlanacak Trios 2023, AB’nin üretim esnasında aradığı kriterlere uygun.”


1,5 yılda yüzde 40 değer kazandı


TRIOS 2023’ün yüzde 65’lik bölümünün satışa çıkarıldığını belirten Sami Bektaş, “Proje, hem yatırımcılar hem de sanayicilerden talep görüyor. Satışa çıkardığımız alanların yüzde 60’ı satılmış durumda. Metrekaresi 2 bin 500 liradan satılan alanlarımız tükenmek üzere. Şu anda 4 bin 124 liradan başlayan ticari alanlarımızla satışlarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Öte yandan geçtiğimiz 1,5 yılda projemiz yüzde 40 oranında değer kazandı” ifadelerini kullandı.


HER KATA TIR ÇIKACAK


MEVCUT İkitelli OSB’nin artık kapasite ve standart olarak Türk sanayicisine yetmediğini vurgulayan Bektaş, sanayicilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir projeye imza attıklarını belirtti. Bektaş, “Trios 2023 projesi, 7 metre tavan yüksekliği, her kata TIR çıkabilmesi ve metrekarede 2 ton yük kaldırabilmesi gibi özelliklere dikkat çekiyor” şeklinde konuştu.



Yeni Yüzyıl


Geri Dön