28 / 03 / 2024

İl Özel İdaresi'nin eski binası depo oldu!

İl Özel İdaresi'nin eski binası depo oldu!

Vatan Caddesi’ndeki binaya taşınan İl Özel İdaresi’nin eski yeri İstanbul’un kalbine saplanmış bir hançer gibi duruyor. Binanın çevresindeki mekan sahipleri ise çirkin görüntünün bir an ö



Vatan Caddesi’ndeki binaya taşınan İl Özel İdaresi’nin eski yeri İstanbul’un kalbine saplanmış bir hançer gibi duruyor. Binanın çevresindeki mekan sahipleri ise çirkin görüntünün bir an önce kaldırılması için başta valilik olmak üzere bütün yetkili kurumlara çağrıda bulunuyor. Binlerce turistin geldiği Sultanahmet Meydanı’ndaki Yerebatan Sarnıcı’nın yanındaki eski İl Genel Meclisi Binası ise yıkılarak parka dönüştürülecekti ama bina halen depo olarak kullanılıyor.

PARK DENDİ, HANGAR OLDU

Kamu kurumlarının Tarihi Yarımada’dan çıkmasının ihtiyaçtan da öte tarihe ve tarihi mirasa karşı bir borç olduğunu hatırlatan Genel Sekreter Sabri Kaya, bir konuşmasında  İl Özel İdaresi’nin bu misyona öncülük ettiğini söyledi. Kaya, Sultanahmet Meydanı’ndaki Yerebatan Sarnıcı’nın yanında bulunan eski İl Genel Meclisi binasının ise yıkılarak parka dönüştürüleceğini açıklamıştı. Ancak aradan uzun bir süre geçmesine rağmen alüminyum cepheli kamu binası binlerce turistin gözü önünde depo ve hangar olarak kullanılmaya devam ediyor.

AKILLI BİNADA YOK YOK

Vatan Caddesi’ndeki yeni hizmet binasında 316 kişilik İl Genel Meclisi Salonu, 200, 120 ve 60’ar kişilik grup toplantı salonları, grup başkan odaları, meclis üyesi çalışma odaları, kütüphane, çalışma ofisleri, yönetim ofisleri, berber, kuaför, yemekhane ve sosyal alanlar bulunuyor. Akıllı bina teknolojisi ile inşa edilen yeni İl Özel İdaresi hizmet binası, geniş fuaye alanları ile kültür ve sanat etkinliklerine de ev sahipliği yapacak. Yeni bina, ses, ışık ve kayıt sistemleri ile data altyapısında son teknolojik cihaz ve sistemleri içinde barındırıyor.
Star/ŞENOL BAŞTAKAR


Geri Dön