26 / 04 / 2024

ilbank Çankaya'da arsa satışı yapacak!

ilbank Çankaya'da arsa satışı yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşu İller Bankasının (İlbank) Çankaya Yıldızevler Mahallesi'nde arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı usulüyle ihaleye çıkardığı 2 arsa için başvurular başladı...



Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Ankara'nın gözde semtlerinden Çankaya'da bulunan arsalar, toplamı 11 bin 633 metrekare büyüklüğündeki 28156 ada 2 parsel ve 28375 ada 3 parselden oluşuyor.İhale, arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı usulüyle 25 Aralık'ta yapılacak. İhale, İller Bankası Kiralama, Kat Karşılığı ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliği'ne uygun olarak açık ve iki oturum halinde gerçekleştirilecek. Şartnameye göre ihale, yerli ve yabancı inşaat firmalarına ve bunların kendi aralarında ya da finans kuruluşlarıyla yapacakları ortak girişimlere de açık olacak.Tamamı konut alanı olarak değerlendirilecek arsalarla ilgili teknik şartname, plan notları ve diğer ihale dokümanları bankanın "Çamlıca Mahallesi 148. Sokak İller Bankası Lojmanları A-2 Blok 5. kat 21 nolu daire Yenimahalle-Ankara" adresindeki Kaynak Geliştirme Dairesinden alınabilecek. Yerel yönetimlere sağladığı destekte farklı gelir arayışlarına yönelen İller Bankası, ihale sonrası elde edilecek gelirle yerel yönetimlere daha fazla kaynak sağlamayı hedefliyor. İlbank Genel Müdürü Tuncay Karaman, konuyla ilgili, bankanın gayrimenkul ihaleleri sayesinde önemli gelir elde edeceğini ve gelirlerin toplam karı artıracağını belirtti. 

Bankanın elde ettiği karın yüzde 51'inin her yıl belediyelere kaynak olarak aktarıldığını bildiren Karaman, şunları kaydetti: "Ayrıca bankacılık faaliyetleri dışındaki karımızın yarısı kentsel dönüşüme ayrılmaktadır. Yerel yönetimlerimize destek olmak, onlara hizmet etmek bizim asli görevimizdir. Bu satışlarla elde edeceğimiz gelirler karımızı yükseltme noktasında önemli çalışmalardır. Dolayısıyla yerel yönetimlere ayıracağımız kaynak oranı arttığında belediyelerimiz bölgelerine daha iyi hizmet verme şansını elde edeceklerdir. 

Bu yıl bu konuda önemli çalışmalar yaptık. Önümüzdeki yılda da bu tür kaynak geliştirme çalışmalarına yeni projeler ekleme gayreti içindeyiz."


Hürses


Geri Dön