23 / 04 / 2024

İlbank'ın hasılat paylaşımı ihalesine yoğun talep!

İlbank'ın hasılat paylaşımı ihalesine yoğun talep!

İlbank'ın hasılat paylaşımı ihalesine yoğun talep geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar “ İlbank'ın İhale Gelirlerinin Yarısından Fazlası Belediyelere Kaynak Olarak Aktarılıyor ” dedi...



İlbank’ın, Çankaya'da Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı usulüyle ihaleye çıkardığı 3 parsel arsa için başvurular sürüyor. İhale sonrası elde edilecek gelirle yerel yönetimlere daha fazla kaynak sağlanması hedefleniyor.


Başkentin gözde yerlerinden birinde bulunan arsanın satış ihalesine katılmak için şu ana kadar çok sayıda firma başvuruda bulundu. Başvurular 11 Kasım'a kadar devam edecek.


Toplam inşaat alanı 27 bin m2 olan 3 parsel arsanın ihalesi iki oturumda gerçekleştirilecek. İhalenin ilk oturumu 11 Kasım’da saat 14.30'da İlbank Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilecek. Bu oturum sonunda yapılacak değerlendirmeyle uygun görülecek istekliler, yazı ile ikinci oturuma davet edilecek.


Şartnameye göre ihale, yerli ve yabancı inşaat firmalarına ve bunların kendi aralarında ya da finans kuruluşlarıyla yapacakları ortak girişimlere de açık olacak.


Tamamı konut alanı olarak değerlendirilecek arsalarla ilgili teknik şartname, plan notları ve diğer ihale dokümanları Bankanın Atatürk Bulvarı No:21 Opera/Ankara adresindeki Kaynak Geliştirme Dairesinden alınabilecek.

 

İlbank'ın gayrimenkul ihalelerinden elde edeceği gelirlerle toplam karı artıracaklarını ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, sağlanan karın %51'inin her yıl belediyelere kaynak olarak aktarıldığını bildirdi. Bakan Bayraktar, "Dolayısıyla bu satışlarla elde edeceğimiz karın yükselmesiyle yerel yönetimlere ayıracağımız kaynak oranı da artacak ve yerel yönetimlerimiz halkımıza daha iyi hizmet verme şansı elde edecektir." dedi.



Geri Dön