18 / 04 / 2024

İlbank'tan otizmli çocuklara eğitim desteği!

İlbank'tan otizmli çocuklara eğitim desteği!

İlbank tarafından 9 milyonluk yatırımla gerçekleştirilen Özel Eğitim Uygulama Merkezi hizmete girdi. Genel Müdür Tuncay Karaman, Otizmli çocuklara hizmet veren merkezi eğitime sokarak engellilerin eğitimi için onurlu bir görevi yerine getirdiklerini ifade



Eğitime yüzde 100 Destek Kampanyası kapsamında İlbank tarafından sağlanan hibe ile yaptırılan İller Bankası Özel Eğitim Uygulama Merkezi tamamlanarak hizmete girdi. Yaklaşık 9 milyon TL. yatırımla inşa edilen Merkez, Milli Eğitim Bakanlığına devredilerek 140 öğrenci ile eğitim vermeye başladı.

İller Bankası Genel Müdürü Tuncay Karaman, Dünya Engelliler Günü ile ilgili yaptığı açıklamada herkesin bir gün engelli olabileceğini vurgulayarak sağlıklı insanların ve kurumların engellilere destek vermeleri gerektiğini ifade etti. Karaman, Banka olarak konuyu önemsediklerini kaydederek bunun bir göstergesi olarak Banka tarafından sağladıkları hibe ile mükemmel bir altyapıya sahip olan İller Bankası Özel Eğitim Uygulama Merkezini inşa ederek eğitimin hizmetine sunduklarını belirtti.  Ankara  Macunköy’de yaklaşık 6 bin metrekarelik geniş bir alana sahip olan merkezin 43 derslikten oluştuğunu vurgulayan Karaman, okulun üç farklı yaş grubundaki otizmli çocukların en kaliteli şekilde eğitim alabileceği mekansal fonksiyonellik ile işitsel ve görsel bütünlük kriterlerini ön planda tutan bir tasarıma sahip olduğunu ifade etti.

Genel Müdür Karaman, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında böyle erdemli ve önemli bir hizmeti sunuyor olmaktan büyük gurur duyduklarını belirterek bundan sonra da sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında yeni projelerle hizmet vermek istediklerini kaydetti.  Projenin aynı zamanda çevreci ve akıllı tasarım kriterleri dikkate alınarak tamamlandığını söyleyen Karaman, özellikle yeşil çatı uygulaması ve sınıfların havalandırması için tesis edilen otomasyonlu oksijen kontrol sisteminin bundan sonra uygulanacak projeler için öncü bir uygulama olduğunu dile getirdi.



Geri Dön