25 / 04 / 2024

İlhan Bayram Körfez Geçiş Köprüsü’nü inceledi!

İlhan Bayram Körfez Geçiş Köprüsü’nü inceledi!

İSU Genel Müdürü İlhan Bayram kurumun teknik yöneticileri ile birlikte dünyanın en büyük orta açıklıkta asma köprüler arasında 4’ncü sırada yer alacak Körfez Geçiş Köprüsü’ndeki çalışmaları yerinde inceledi.




İSU Genel Müdürü İlhan Bayram kurumun teknik yöneticileri ile birlikte dünyanın en büyük orta açıklıkta asma köprüler arasında 4’ncü sırada yer alacak Körfez Geçiş Köprüsü’ndeki çalışmaları yerinde inceledi.


KÖPRÜDE İNCELEME YAPTI


Ülkemizin öncü projelerinden olan ve toplam 433 km uzunluğundaki Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu projesi inşaatı belirlenen program çerçevesinde sürüyor. Yaklaşık 8 milyar dolar finansman maliyeti bulunan proje kapsamında yer alan Körfez Geçiş Köprüsü, Dilovası ile Yalova Altınova ilçeleri arasında inşa ediliyor. İSU Genel Müdürü İlhan Bayram beraberinde Genel Müdür Yardımcısı Alaeddin Alkaç, Planlama Yatırım ve İnşaat Daire Başkanı Celal Doğan, Projeler Daire Başkanı Semih Turan ile iki birimin şube müdürleri ve uzman mühendisleri birlikte proje kapsamında yer alan Körfez Geçiş Köprüsü’nde incelemelerde bulundu.



EN BÜYÜK 4. ASMA KÖPRÜ


Karayolu Genel Müdürlüğü Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü İsmail Kartal ve proje ekibi tarafından ağırlanan Genel Müdür İlhan Bayram’a proje ve yapılan çalışmalar ile ilgili sunum yapıldı. Projenin Yap İşlet Devret modeli ile inşa edildiğini belirten Bölge Müdürü İsmail Kartal, proje kapsamında 1 adet asma köprü, 3 tünel, 35 viyadük, 88 köprü, 188 altgeçit ve 727 adet menfez ile birlikte toplam 433 km uzunluğunda otoyol inşa edileceğini söyledi. Köprünün 1550 metre orta açıklığı ile dünyanın en büyük 4’ncü asma köprüsü olacağını da ifade eden Kartal, köprü ile birlikte Dilovası ve Altınova arasında D-100 ve D-130 Karayolu ile 90 km olan mesafenin 12 km’ye, sürenin de 6 dakikaya ineceğini belirtti. Köprünün kullanılması ile yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanacağını da aktaran İsmail Kartal, projenin tamamlanması ile 8-10 saat mesafenin bulunduğu İstanbul ile  İzmir  arasında karayolunu 3 - 3,5 saate ineceğini kaydetti.


DENEYİM PAYLAŞIMI YAPILDI


Gövde kısmı 2.682 metre olan asma köprünün viyadükler ile birlikte toplam uzunluğunun 4.540 metre olduğunu da anlatan Bölge Müdürü İsmail Kartal, Altınova çıkışında çelik blokların kaydırılması ile yapılan ve Türkiye’de ilk dünyada ise 1080 metre ile en uzun olarak yapılan viyadük inşa ettiklerini de sözlerine ekledi. Yapılan sunumun ardından Genel Müdür İlhan Bayram ve beraberindeki teknik ekip, Körfez Geçiş Köprüsünün Dilovası ile tekne ile karşıya geçilerek Altınova bölgelerinde yapılan çalışmaları yerinde gezdi. Yapılan çalışmalar hakkında proje yöneticilerinden de bilgi alan Genel Müdür İlhan Bayram, “Ülkemizin en önemli projelerinden olan Körfez Geçiş Köprüsünde yapılan çalışmaları yerinde görmenin gurur ve heyecanını yaşadık. Bölgenin ve ülkenin ulaşımına önemli katkılar sağlayacak projenin önemli ivme kazanması bizim için de gurur verici oldu.Projeyi başarıyla yürüten Karayolları Bölge Müdürü İsmail Kartal bey ile uzun yıllardır devam eden bir dostluk ve kurumsal dayanışma içinde olduk. Bölgemizin altyapı ve ulaşım problemleri için her zaman diyalog halinde olduk. Kocaeli’de altyapıda tecrübeli olan teknik ekibimizle inceleme gezisi yaparak deneyimlerimizi karşılıklı olarak paylaştık. Bu başarılı projeyi yürüten başta İsmail Kartal bey olmak üzere teknik ekibe ve gösterdikleri ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederim.”dedi. İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, ardından Karayolu Genel Müdürlüğü Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü İsmail Kartal’a ebru tablosu hediye etti.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön