28 / 03 / 2024

Körfez Geçiş Köprüsü açılışı

Körfez Geçiş Köprüsü açılışı

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nin en önemli bölümü olan ve İstanbul-İzmir arasının 3,5 saate inmesini sağlayacak Körfez Geçiş Köprüsü’nde, ana kablo montajının devam ettiği ve tabliye montajına ise Aralık ayında başlayacak.

Körfez Geçiş Köprüsü'nün açılış tarihi: Mart 2016!

Dünyanın en büyük 4. asma köprüsü olan Körfez Köprüsü hakkında Karayolları Genel Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı. Açıklamada, köprünün Mart 2016'da açılacağı belirtildi.

İlhan Bayram Körfez Geçiş Köprüsü’nü inceledi!

İSU Genel Müdürü İlhan Bayram kurumun teknik yöneticileri ile birlikte dünyanın en büyük orta açıklıkta asma köprüler arasında 4’ncü sırada yer alacak Körfez Geçiş Köprüsü’ndeki çalışmaları yerinde inceledi.

Körfez Geçiş Projesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı verildi!

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, EGEÇEP ve Doğa Derneği’nin İzmir Körfez Geçiş Projesi karşısında açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı verildi. 

Dilovası Körfez Geçiş Köprüsü Bağlantı Yolu için kamulaştırma!

Kocaeli Dilovası'nda bulunan bazı taşınmazların Dilovası Körfez Geçiş Köprüsü Bağlantı Yolu Projesi kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Osmangazi Köprüsü'nün geçiş ücreti 89 TL!

Başbakan Binali Yıldırım dün açılan Osmangazi Köprüsü'nün geçiş ücreti hakkında kamuoyunu bilgilendirmek için açıklama yaptı. Yıldırım,"Öyle söylendiği gibi 130, 140 lira değil. Eğer Körfez'den dolaşsa, gemiyle gitse zaman ve yakıt kaybını dikkate alırsak köprü her bakımdan daha cazip.''dedi.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü izolasyon boyalarla kaplanıyor!

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü asfaltlama öncesi paslanmayı önleyen özel izolasyon boyalarıyla kaplanıyor. Ramazan Bayramı öncesine yetişecek köprüden özel araç sürücüleri 120 kilometrelik hızla geçebilecekler.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün adı belli oldu!

İzmit Körfez Geçiş Köprüsünde son tabliye yerleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılımlarıyla son tabliyenin yerleştirilmesi nedeniyle kaynak töreni yapılacak.

Körfez Geçiş Köprüsü’nün son tabliyesini Cumhurbaşkanı yerleştirecek!

Körfez Geçiş Köprüsü, Türkiye ekonomisine itici güç olacak. Köprünün kritik önem taşıdığı Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nun 27 milyar liralık bir ekonomik faaliyeti tetiklemesi bekleniyor.

İlber Ortaylı'dan Körfez Geçiş Köprüsü'ne isim önerisi!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı olan İlber Ortaylı bugünkü yazısında restorasyon çalışmalarından bahsetti. Ortaylı, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'ne ''Evliya Çelebi'' ismi konulmasını önerdi.

İzmit Körfez Geçişi Köprüsü 2 ay içinde açılacak!

Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü Murat Gönenli, İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nün 2 ay içinde tamamlanacağını bildirdi.

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü GÖKTÜRK-2 ile görüntülendi!

İzmit'teki Körfez Geçişi Asma Köprüsü, GÖKTÜRK-2 uydusunca görüntülendi. "Haftanın fotoğrafı" başlığı altında yayımlanan görüntüde, inşaatı devam eden Körfez Geçişi Asma Köprüsü yer aldı.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde son 340 metre!

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen ve çoğunluğunu Türk işçilerinin oluşturduğu 750’ye yakın işçi, Körfez Geçiş Köprüsü’nde iki yakanın birleşmesini sağlamak ve son 340 metreyi tamamlamak için 252 metrelik yükseklikte gece gündüz çalışıyor.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün belgeseli çekilecek!

Önümüzdeki ay sonunda ulaşıma açılması beklenen İzmit Körfez Geçiş köprüsü'nde 113 tabliyeden 91'i yerleştirildi.Öte yandan drone'larla yapım aşamaları görüntülenen projenin, tamamlanmasının ardından belgesel hazırlanacağı öğrenildi.

ASELSAN, Körfez Geçişi Köprüsü'ne gişe alanlarından birini kurdu!

Türkiye'nin önde gelen savunma sanayisi şirketlerinden ASELSAN, körfez geçişi süresini 6 dakikaya indirecek İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'ne Türkiye'nin en büyük gişe alanlarından birini kurdu.

3. Köprü ve Körfez Geçiş Köprüsü ücretleri yeniden düzenlenecek!

Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Körfez Geçiş Köprüsü hizmete girdiğinde belirlenen geçiş ücretleri, dolar kuru üzerinden belirli periyotlarda yeniden düzenlenecek. Peki Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Körfez Geçiş Köprüsü'nde ücretler nasıl şekillencek ?

Körfez Geçiş Köprüsü açılışı Haberi

Körfez Geçiş Köprüsü açılışı

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nin en önemli bölümü olan ve İstanbul-İzmir arasının 3,5 saate inmesini sağlayacak Körfez Geçiş Köprüsü’nde, ana kablo montajının devam ettiği ve tabliye montajına ise Aralık ayında başlanacağı belirtilerek, köprünün Mart 2016’da da ulaşıma açılacağı bildirildi.

Anadolu Otoyolu üzerindeki Gebze Köprülü Kavşağı’ndan başlayıp, İzmir Çevre Yolu üzerindeki mevcut Otogar Kavşağı’nda son bulacak olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Karayolları Genel Müdürlüğü’nden proje ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu. Yapılan yazılı açıklamada, 252 metre kule yüksekliği, 35.93 metre tabliye genişliğine sahip bin 550 metre orta açıklığı ve toplam 2 bin 682 metre boyu ile Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü’nün, Kuzey ve Güney blokları beton imalat ile kule keson...