28 / 03 / 2024

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü izolasyon boyalarla kaplanıyor!

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü izolasyon boyalarla kaplanıyor!

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü asfaltlama öncesi paslanmayı önleyen özel izolasyon boyalarıyla kaplanıyor. Ramazan Bayramı öncesine yetişecek köprüden özel araç sürücüleri 120 kilometrelik hızla geçebilecekler.



İstanbul-İzmir arasındaki yolun 3,5 saate inmesini sağlayacak Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi'nin en önemli ayağı olan İzmit Körfez Geçiş köprüsünde sona yaklaşılıyor. Tabliyelerin yerine yerleştirilmesinin ardından köprünün üzeri, asfaltlama öncesi paslanmayı önleyen özel izolasyon boyalarıyla kaplanıyor. Köprünün üzerindeki hummalı çalışma sırasında oluşan yoğun trafikte iş makineleri, işçi servisleri, malzeme kamyonları için hız sınırı 10 kilometre olarak belirlendi. Hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, Ramazan Bayramı öncesi açılacak köprüden ise özel araç sürücüleri 120 kilometrelik hızla geçebilecekler.  


Yoğunluk başladı bile 


Çalışmalar sırasında köprünün üzerinde yoğun bir trafik oluştu. Köprü üzerinde şu anda hız sınırı 10 kilometre olarak belirlendi. İşçileri taşıyan servis minibüsleri, forklifter, vinçler, malzeme taşıyan kamyonlar şu anda köprü üzerinde bu hızda hareket ediyorlar. 


Gebze çıkışına dinlenme tesisi 


Öte yandan Körfez Geçiş Köprüsü'nün Gebze tarafındaki çıkışında yapılan dinlenme tesisi inşaatı da tüm hızıyla sürüyor. Sürücüler için bir benzinci bulunacak alanda ayrıca alışveriş yapılabilecek çeşitli mağazalar da yer alacak.


BOYAMA AŞAMASINA GEÇİLDİ


Geçen ay düzenlenen törenle son tabliyesi yerleştirilen İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde hummalı çalışma sürüyor. Tabliyelerin konumlandırma işleminin yapılması ve kaynaklama işleminin tamamlanmasının ardından tabliyelerin üzeri paslanmayı önleyen özel izolasyon boyalarıyla kaplanıyor. Bu işlem sırasında tabliyelerin üzeri önce kumlama yöntemiyle bugüne kadar oluşan paslardan arındırılıyor. Daha sonra bir daha paslanmaması için farklı özelliklere sahip özel izolasyon boyalarıyla beş kat boyanıyor.  


Akşam


 


Geri Dön