29 / 03 / 2024

Oltu Karataş Köprüsü yapılıyor!

Oltu Karataş Köprüsü yapılıyor!

Erzurum’un Oltu İlçesi’nde geçtiğimiz aylarda yaşanan sel felaketinde yıkılan Karataş Köprüsü yeniden yapılıyor. Köprünün genişletme çalışmalarının tamamlandığını söyleyen yetkililer, Oltu’da ulaşım problemlerinin sırayla çözüldüğünü belirtiyor



Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kırsal Daire Başkanlığı Yol Şube Müdürü Ayhan Karaoğlu, Karataş Köprüsü’nün yıkılan ayağı için çalışmalara başlandığını söyledi. Köprüde yapılacak çalışmaları yerinde inceleyen Karaoğlu, köprünün bir ay içerisinde yeniden ulaşıma açılacağını belirtti.


Karataş Köyü sakinleri, köprünün yıkılması nedeniyle her gün 30 kilometre yol kat ederek köylerine ulaştıklarını belirterek, köprünün yapılması ile birlikte bu sıkıntıdan kurtaracaklarını söylediler.


Yol Şube Müdürü Ayhan Karaoğlu, bahar mevsimiyle birlikte Henek Çayı’nın debisinin yüksek olması nedeniyle çalışma yapılamadığını, su seviyesinin düşmesiyle birlikte zaman kaybetmeden köprünün yapımına başladıklarını kaydetti.


Karaoğlu beraberinde Oltu Şantiye Şefi Hüseyin Acar ile birlikte bir süre önce yapımına başlanan İnci Köyü köprüsünü genişletme çalışmalarını takip etti. Köprünün genişletme çalışmalarının tamamlandığını dile getiren Karaoğlu, Oltu’da ulaşım noktasında yaşanan problemleri bir bir giderdiklerini sözlerine ekledi.




Geri Dön