20 / 04 / 2024

Körfez Geçiş Projesi İzmir'de destek görüyor!

Körfez Geçiş Projesi İzmir'de destek görüyor!

Başbakanlık Ofisi’nde İzmirli medya temsilcileri ile bir araya gelen Başbakan Yıldırım, “Körfez Geçiş Projesi iyi destek gördü, farkındalık oluştu. Bundan sonraki adımlar bize düşüyor” dedi



Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'deki Başbakanlık Ofisi'nde gazete temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda önemli mesajlar verdi. "İzmir olmadan, Türkiye olmaz, harita eksik kalır" diyen Başbakan Yıldırım, "Yerel seçim kampanyasında Türkiye'ye  İzmir  lazım, İzmir'e de başkan lazım dedik ama İzmirliler tercihlerini farklı kullandı. O gün İzmirlilerin uzağı gördüklerini şimdi anlıyorum. İzmirlilere teşekkür ediyorum, bu sorumluluğu almamda en büyük katkı İzmir'in. Çünkü bana güvendiler, parlamentoya kentin temsilcisi olarak gönderdiler. İzmir'e yapılan her şey Türkiye'ye yapılmış sayılır. Belediye başkanlığı adaylığımda, milletvekili adaylığımda bütün siyasi çekişmelerden polemiklerden mümkün mertebe uzak kalmaya çalıştım. Benim için siyaset İzmir'e Türkiye'ye hizmet demektir" diye konuştu.


OFİS AKTİF OLACAK

İzmir'deki Başbakanlık Ofisi'nin yeni dönemde daha aktif kullanılacağını kaydeden Başbakan Yıldırım, "Ofisi hazır hale getiren önceki Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkür ediyoruz. Ofisi daha aktif kullanacağız. İzmir'in nabzı burada tutulacak. Sivil toplum örgütleri, paydaşları ve kanaat önderleri burada buluşarak konuları değerlendirecek. Mutlaka kısa sürede gerekli personel donanımını yapıp burayı çalıştırmak istiyoruz. Belki gelişlerimiz sık olmasa bile biz gelmesek dahi burası bizim adımıza İzmir'in konularının, sorunlarını en yakından takip eden bir yer olacak, bundan emin olabilirsiniz" açıklamasını yaptı.


ÇILGIN PROJE GELİYOR

"İzmir için yeni bir proje olup olmadığı" sorusunu yanıtlayan Başbakan Yıldırım, "Zamanı gelmeden konuşmak projelere zarar verir. Bizim usulümüz projeye başlayınca ilan etmektir. İstisnası Körfez Geçişi'dir. Bu büyük bir proje. İzmirliler'in kanaatleri, düşünceleri, önerileri bizim çok önemsediğimiz bir konudur. Bu konuyu İzmir kamuoyunun dikkatine sundunuz. Hepiniz desteklerinizi açıkladınız. Zannediyorum ki İzmir kamuoyu proje hakkında bilgi sahibi oldu, farkındalık oluştu. Bundan sonraki adımlar artık bize düşüyor" diye konuştu. Seçim öncesi söz verdikleri gibi yerel yönetimlere destek olduklarını dile getiren Başbakan Yıldırım, "Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu, başta kamulaştırma başta olmak üzere bazı kamuya maliyeti yüksek olan, zaman kaybına neden olan konularda desteğimizi istedi. Seçim öncesi İzmir'e sözümüz vardı. Artık yerel yönetim merkezi yönetim çekişmesini geride bırakalım dedik. Siyasi görüş farkı, parti farkı gözetmeksizin o gün bugündür gereğini yapıyoruz. İZBAN, Körfez ÇED, çöp tesisi yeri, kıyı planları, marinalar gibi konuları çözüme kavuşturduk. Bundan sonra da İZBAN ile ilgili Balçova'nın imar yapılanmasıyla ilgili sıkıntılar var. Bu düşüncelerini paylaştı, destek istedi. Kendisine partimizin kongre sürecinde İzmir kamuoyunda, ulusal basında geniş yankı bulan açık desteği için teşekkür ettim. Bu, herhalde yakın siyaset tarihimizde fazla görülen bir şey değildir." Yorumunu yaptı. Kongre sürecinde tüm İzmir'in kendisine destek vermesinin hatırlatılması üzerine Başbakan Yıldırım, "Bir fani için bundan güzel mutluluk olamaz. Bu çok onur verici bir şey. Bir o kadar da omuzlarımdaki sorumluluğun arttığını hissediyorum" dedi.


HÜKÜMET REKOR KIRDI

Yeni hükümetin yol haritasını anlatan Başbakan Yıldırım, "Biz 65. Hükümet olarak, yatırım yapan üretim yapan istihdam oluşturan ekmeği büyüten ve büyüyen refahı adil olarak dağıtan bir anlayışta olacağız. Uzun vadeli, doğrudan katma değer sağlayan yatırımlar ön plana çıkacak. 65. Hükümet, Cumhuriyet tarihinde kurulduktan sonra en kısa sürede güvenoyu hükümeti alan hükümettir. Kuruluşuyla güvenoyu alması arasında 5-6 gün var. Bu da Cumhuriyet tarihi rekorudur. Laf üstüne laf değil, taş taş üstüne taş koyma anlayışında olacağız. Az konuşup daha çok iş yapmayı tercih edeceğiz zaten benim tabiatıma da uygun bir iş" dedi.


SAĞLIK TEK ÇATI ALTINDA

Başbakan Binali Yıldırım, sağlık alanındaki yatırımlarla ilgili soru üzerine, sağlıktaki yönetim sistemini basitleştireceklerini belirterek, "Kuzey, güney, doğu, batı sekreterliği bunlar kalkıyor. Yalın sağlık yönetim sistemine geçiliyor. Doğrudan yönetim sistemi. Tek sorumlu olacak. Buradaki hiyerarşik yapı hizmeti hızlandırmıyor, yavaşlatıyor. Kalitesini arttırmıyor, azaltıyor. Bunu Sağlık Bakanımızla da konuştuk, gereğini yapacağız" diye konuştu.


BİR GÜZELLİK YAPACAĞIZ

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir-İstanbul Otoyolu Osmangazi Köprüsü geçiş fiyatlarına ilişkin, bu köprünün bir kamu özel ortaklığı olduğunu, 9 milyar liraya yapıldığını aktardı. Yıldırım, "Yani yapacaklar, yapım süresi düştükten sonra da 16-17 yılda geçen araçlardan topladıkları parayla, yatırdıkları parayı alacaklar. Biraz da kar edecekler. Bunun bir hesabı var. Burada indirim yapılabilir. O indirimi devlet sübvanse eder. Hesap çok net. Ama şunu söyledim. Bir güzellik yapacağız dedim, yapacağız. Onun için biraz daha bekleyin" diye konuştu.


EŞİM ALIŞIK DEĞİL

Başbakan Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım'ın başbakanlık görevini nasıl karşıladığı sorusuna, "Benim prensibim belli, 'itaat et, rahat et', ne olursan ol. Şunu rahat söyleyeyim; Semiha Hanım sıfatlara pozisyonlara çok itibar eden birisi değil. Bu yeni statüsüne de çok alışacak gibi gözükmüyor, o daha sade, sıradan vatandaş gibi yaşamayı çok seviyor. Bakan eşiyken hayatında bir kısıtlama vardı. O kısıtlama da biraz daha arttı. Ondan dolayı, tabi güzel bir duygu ama o tip konularda çok fazla alışık olmadığı için biraz zaman alacak" cevabını verdi.


TORUNLAR HAYAT VERİYOR

"Torunlarıyla sık görüşememenin sıkıntı yaratıp yaratmayacağı" sorusu üzerine Yıldırım, "Torunlar konusu önemli. Torunları artık gittiğimiz yere getirecekler herhalde. Nerede fırsat bulursak buluşacağız. Onlar bizim enerji kaynağımız, onlarla geçirdiğimiz dakikalar bize yeniden hayat veriyor. Heyecanımızı, çalışma azmimizi artırıyor" açıklamasını yaptı.




Sabah


Geri Dön