29 / 03 / 2024

İzmir Körfez Geçiş Projesi’ne Balçova’dan destek!

İzmir Körfez Geçiş Projesi’ne Balçova’dan destek!

Bakan Binali Yıldırım’ın 35 Projesi arasında yer alan Körfez Geçiş Projesi’ne Balçova’da üçü de kadın olan AK Parti, CHP, MHP ilçe başkanları ile 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu destek verdi



İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu ile Balçova'da üçü de kadın olan AK Parti, CHP, MHP ilçe başkanları ortak açıklama yaparak, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın 35 Projesi arasında yer alan Körfez Geçiş Projesi'ni istediklerini duyurdu. Açıklamada İzmir'in güneybatı aksının en değerli alanı olarak bilinen ve yatırımcıların iştahını kabartan İnciraltı'nın yıllardır yılan hikayesine dönen 690 hektarlık alanı kapsayan imar planlarının yapılması istendi.


ORTAK AÇIKLAMA YAPILDI

Platform Başkanı Tayfun Karabulut'un yaptığı açıklamaya AK Parti İlçe Başkanı Evrim Özen, CHP İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz ve MHP İlçe Başkanı Ülkü Doğan da destek verdi. Platform Başkanı Karabulut, İnciraltı'nın ekonomiye kazandırılması ve Körfez Geçiş Projesi'nden yana olduklarını açıkladı. Karabulut, "Bizler 40 yıldır sonuçlanamayan planlama sürecinde yaşlanan 1. neslimizin ardından 2. nesil olarak planlama süreçlerin takip etmekteyiz 40 yıldır planlama süreçlerini izlerken hiçbir kent yöneticisine veya hükümetlere isyan etmedik. Güvenimizi yitirmedik. Yıllar önce Çeşme Otobanı ile haritada bölünmüş gibi dursak da hep bir olduk. İzmirlileri mutlu veya mutsuz olduklarında İnciraltı'nda misafir ettik. Topraklarımıza gecekondu yapmadık. Narenciye bahçemizi korumaya çalıştık. Ancak artık İnciraltı'nda tarım yapılamaz duruma geldi" dedi.


İZMİR'E DEĞER KATACAK

Karabulut, artık planlamalar konusunda itirazsız bir yaklaşım beklediklerini söyledi. Körfez Geçişi Projesi'nin de Balçova ve İzmir'e değer katacağını belirten Karabulut, "Ekonomiye katkısı dışında Saat Kulesi haricinde kentin başka bir güzel sembolü karşımıza çıkacak.  İzmir  trafiğine de katkısı olacak. Birçok farklı kültürden insanların göç ederek geldiği Balçova hep bir örnek ilçe oldu. Bize destek veren AK Parti, CHP ve MHP'nin kadın ilçe başkanlarına teşekkür ediyorum. Hep birlikte İnciraltı ile birlikte Körfez Geçiş Projesi'ni istiyoruz" dedi. İlçe başkanları da İnciraltı halkının yanlarında olduklarını açıkladı. Basın açıklamasına Balçova ve İnciraltı'ndaki bazı sivil toplum örgütleri de destek verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni planlama çalışmasını sürdürüyor. Bölgeye özellikle sağlık turizmi odaklı planlama yapılıyor. Planlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderilecek. Öte yandan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın bir ayağı İnciraltı'nda olacak Körfez Geçişi Projesi'nde de ÇED süreci devam ediyor.



Sabah Egeli


Geri Dön