28 / 03 / 2024

İzmir Körfez Geçiş Projesi'nin yol haritası belirlendi!

İzmir Körfez Geçiş Projesi'nin yol haritası belirlendi!

İzmir Körfez Geçiş Projesi'nin yol haritası belirlendi. İzmir’in iki yakasını birleştirecek olan proje kapsamında İnciraltı’ndaki imar sorununun çözümü için izlenecek yol haritası da hazır.



AK Parti  İzmir  Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuzeyde Çevre Otoyolu ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesinden, güneyde İnciraltı mevkisine uzanan 12,6 kilometrelik İzmir Körfez Geçişi Projesinde 2. aşama kesin projelerinin onaylandığını söyledi.


Projenin, 2017 yılının başında projelendirme ve ÇED sürecinin tamamlanmış olacağını ifade eden Kaya, projenin güney aksındaki başlangıç noktası olan İnciraltı’nda yaşanan imar problemi için geçen hafta Ankarada toplantı yaptıklarını, bu toplantının ardından da Başbakan Binali Yıldırımın "İnciraltı’nın imarprobleminin çözümü için çalışmalara başlanması" talimatını verdiğini söyledi.


Kaya, turizm ve doğal sit alanı olan İnciraltı bölgesinde, koruma-kullanma dengesi gözetilerek bir imar planı çalışması yapılacağını dile getirdi.


İzmir Körfez Geçiş Projesi nin yol haritası belirlendi!

ÇİĞLİ İNCİRALTI ARASI 10 DAKİKA OLACAK

Proje tamamlandıktan sonra İzmir’in bambaşka bir kent olacağına dikkat çeken Kaya, “1 milyar 100 milyon dolarlık dev bir projeden bahsediyoruz. Kentin iki yakasını birleştirip trafik sorununu çözmekle kalmıyoruz, yurt içinde ve yurt dışında kentin simgesi olacak bir proje bu. Projenin hayata geçmesiyle beraber İzmirliler Çiğli’den İnciraltı’na 10 dakika gibi kısa bir sürede seyahat edebilecek” dedi.


TOPRAK SAHİPLERİ MAĞDUR OLMAYACAK

İnciraltı’ndaki imar planı sürecinin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde yürütüleceğini belirten Kaya, toprak sahiplerinin de mağdur edilmeyeceğini vurguladı.


Aliağa Ekspres Gazetesi


Geri Dön