19 / 03 / 2024

İlk kez ev alacaklara 25 bin TL'lik destek!

İlk kez ev alacaklara 25 bin TL'lik destek!

Devlet, ev sahibi olmak isteyenlere 25 bin TL'ye kadar destek veriyor. İşte konut hesabı uygulaması kapsamında tüm merak edilenler...



Devlet ev sahibi olmak isteyen binlerce kişi için müjde verdi. Yıllardır kiracı durumunda bulunan ancak artık ev sahibi olmak isteyenlere destek sağlıyor. Düşük faizli Konut Seferberliği kapsamında 5 yıllık birikime 25 bin TL'ye varan hibe desteği veriliyor.

1- Konut hesabı nedir?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşar belirli bankalara gidip konut hesabı açıyor. Açtığı ve düzenli olarak para yatıran ve destek alınan hesaba 'Konut hesabı' deniliyor.

2- Konut hesabı neden açılıyor?

Hesap ile devlet, vatandaşın hem birikim yapmasını ve ev sahibi olmasını olmasını amaçlıyor. Uygulama ile konut stoklarının eritilmesi hedefleniyor.

3- Birikim yapma zorunluluğu bulunuyor mu?

Bankaların 'tasarruf hesapları' sınıfı içerisinde yer alan konut hesabında birikim yapma zorunluluğu aranıyor. 3 yıl boyunca düzenli olarak bu konut hesabında birikim yapılması sonucunda devlet 25 bin TL'ye kadar destek sunuluyor.

4- Hangi bankalarda açılır?

- Ziraat Bankası
- Halkbank
- Vakıfbank
- Ziraat Katılım Bankası
- Vakıf Katılım Bankası
- Şekerbank
- Finansbank
- Denizbank
- İş Bankası
- Kuveyt Türk

5- Ne kadar destek veriliyor?

Konut hesabı uygulamasın kapsamında 36 ila 47 ay arasında birikim yapan hesap sahipleri, konut hesaplarında toplam biriken bakiyenin yüzde 15'i kadar devlet destek sunuyor. Bu durumda devlet desteği ödemesi en fazla 16 bin 313 TL 21 kuruşa denk geliyor.

Konut hesabında 48 ila 59 ay boyunca birikim yapılması durumunda yüzde 18'e kadar devlet desteği alınıyor. Devlet desteği ödemesi de 17 bin 568 TL oluyor.

Konut hesabında 60 ay (5 yıl) boyunca para biriktiren vatandaşlar için yüzde 25'lik katkı sağlanıyor. Devlet ilk evlerini alacaklar vatandaşlar için 24 bin 746 TL'lik hibe sunuyor.

Devletten ev alacak evli çiftlere katkı!


Geri Dön