25 / 04 / 2024

İlk ‘Takas Depo' mağazası açıldı

İlk ‘Takas Depo' mağazası açıldı

Sistem Barter tarafından Merter'de ‘Takas Depo' adıyla açılan mağazada, yapılan alışverişte para değil, mal ve hizmet geçerli olacak



İlk etapta barter sistemine kayıtlı işletmelere hitap edecek mağazadan, daha sonra vatandaşların da yararlandırılacağı belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Sistem Barter Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Besle, bir yıllık çalışma sonucunda beş katlı ve 1500 metrekare alana sahip mağazayı hizmete açtıklarını açıkladı.
Mağazada, 600 kalemde 5 binin üzerinde mal ve hizmet değiş tokuşu yapılabildiğini açıklayan Orhan, “Firmalar atıl durumda bekleyen araçlarını getirip karşılığında iş makinası alabilir. Firmaların mağazaya sunmak istediği mala değer biçerek karşılığında barter çeki veriyoruz. Bu çekle ihtiyaç duydukları ne varsa alabiliyorlar” dedi.
Radikal

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

‘Para geçmeyen' ilk perakende mağazası

Sistem Barter tarafından Merter'de ‘Takas Depo' adıyla açılan mağazada alışveriş için para olmasına gerek yok.

Sermaye sıkıntısı çeken şirketler inşaat malzemesinden tekstile, iş makinesinden araç kiralamaya kadar ihtiyaç duyduğu 5 binin üzerinde mal ve hizmete para ödemeden sahip olabiliyor. Para yerine ahırdaki atı, köpeği, aracı veya kullanılmayan mal ve hizmetleri vermek mümkün. Sistem Barter Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Besle “600 kalemde 5 binin üzerinde mal ve hizmet değiş tokuşu yapılabiliyor. Firmaların mağazaya sunmak istediği mala değer biçerek karşılığında barter çeki veriyoruz. Bu çekle ihtiyaç duydukları ne varsa alabiliyorlar” diyor.
Star

Darboğazdan çıkmaya niyetlenen üretici ve vatandaş çareyi barter da diğer bir adıyla takasta buldu. Uygulama ile elinizde ne varsa getiriyorsunuz, ihtiyacınız neyse onu alıp gidiyorsunuz. Sistem Barter'ın İstanbul Merter'de 'Takas Depo' adıyla açtığı mağazada, yapılan alışverişte para değil, mal ve hizmet geçerli oluyor. Mağazada 600 kalemde 5 binin üzerinde mal ve hizmetin değiş tokuşu yapılıyor. Örneğin, evinin kirasını su vererek ödeyen de var, at satarak çalışanlarının yemek ücretini temin eden de... Sistem Barter'ın Başkanı Orhan Besle, takasa yoğun talep olduğunu söyleyerek, "1 hafta önce açtığımız depodaki 10 milyon TL'lik stok şimdiden bitti. Kuzey Irak'tan bile talep var" dedi. Birbirinden ilginç takas taleplerinin geldiğini ve bu istekleri geri çevirmediklerini anlatan Besle, bu isteklere şöyle örnekler verdi: "Geçtiğimiz günlerde yaşlı bir kadın köpeğine karşılık torununa notebook almak istedi. Bir başkası evinde kullanmadığı 3 tane çelik kapıyı getirip karşılığında eşi için kuaför hizmeti aldı."

- Takvim-


Geri Dön