25 / 04 / 2024

İlk yeşil bina belgesi Iğdır'a verildi!

İlk yeşil bina belgesi Iğdır'a verildi!

TSE'nin ilk "güvenli yeşil bina" belgesi, Iğdır Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü hizmet binasına verildi. Binanın enerji kullanımında cimri, çevre dostu bir yapı olduğunun tescillendiği vurgulandı...



TSE'nin ilk "güvenli yeşil bina" belgesi, Iğdır Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü hizmet binasına verildi. Binanın enerji kullanımında cimri, çevre dostu bir yapı olduğunun tescillendiği vurgulandı.


Türk Standardbrı Enstitüsünün (TSE) ilk "güvenli yeşil bina" belgesi, İğdır Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü hizmet binasına verildi. TSE Genel Kurul Salonunda düzenlenen törende konuşan TSE Başkanı Hulusi Şentürk, son yıllarda dünyada "güvenli yeşil bina" adı altında, ciddi bedellere belgelendirme yapıldığını söyledi. Şentürk, 1,5 yıl önce söz konusu belgenin TSE tarafından sağlanmasının kararlaştınldığını, 55 uzmanın katılımıyla "güvenli yeşil bina" kriterlerinin ve belgelendirme sürecinin oluşturulduğunu ifade etti. İlk sertifikayı da İğdır Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünün almaya hak kazandığını belirten Şentürk, güvenli yeşil binanın, çevreye zarar vermediğini, kullanıcının sağlığını tehdit etmediğini ve mimari yönden bulunması gereken tüm şartları sağladığını kaydetti. 


Günboyu 



Geri Dön