19 / 04 / 2024

İlker Başbuğ, Bodrum'da villa yaptırıyor

İlker Başbuğ, Bodrum'da villa yaptırıyor

Ağustos ayında emekli olması beklenen Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Bodrum'da villa yaptırıyor



Bodrum'da doğa harikası Akyarlar Koyu'ndaki Metoor Sitesi'nde inşa ettirilen süper lüks villanın kaba inşaatı bitmiş durumda. Deniz manzaralı villanın yer aldığı site, denize sıfır konumda bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde üst düzey askerlerle toplantı yapmak için Bodrum'a giden Orgeneral Başbuğ ve eşinin villa inşaatını ziyaret ettikleri belirtiliyor. Emlakçılar, bölgede bu tip villaların değerinin çok yüksek olduğunu söylüyor. o CİHAN

Gazetecilere ACK 95. madde cezası 
Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Albay Dursun Çiçek'in Askeri Savcılıkça tutuklanmasının talep edildiği `ast üst ilişkisini zedelemek' suçunu düzenleyen Askeri Ceza Kanunu'nun 95. maddesi üzerinden gazetecileri uyardı. Gazetecilerin de ACK kapsamında yargılanabileceğini savundu.

BU SİZLER İÇİN DE GEÇERLİ
Orgeneral Başbuğ, ACK 95. madde uyarınca, beyanatlar, konuşmalar ve benzeri durumların TSK'nın ast üst ilişkisini zedelemeye yönelik olması halinde suç teşkil ettiğini söyledi. Gazetecilerin "Bu siviller için de geçerli mi" sorusuna Başbuğ "Asker zaten öyle bir şey yapabilir mi? Bu size geçerli" dedi. Başbuğ, gazetecilerin yazılarının da ACK 95 kapsamına girip girmediğinin sorulması üzerine de "Kim olursa olsun girer" karşılığını verdi.

ACK SİVİLLERE UYGULANAMAZ
Genelkurmay Başkanı Başbuğ'un gazetecilerle gülerek sohbet arasında yaptığı bu uyarı, askeri yargı kapsamında hatalı bulundu. İçtihatlara göre, Askeri Ceza Kanunu, asker kişilere uygulanıyor. Asker kişilerce işlenen suçta bir tane sivil bile olsa, ona sivil mahkeme bakıyor. Askeri Yargıtay Genel Kurulu'nun bu konuda çok sayıda içtihadı bulunuyor.

Tutuklu subaylar vakfı
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Ergenekon, Balyoz, Kafes, Erzincan Ergenekon gibi soruşturmalarda tutuklanan muvazzaf ve emekli subayların ailelerine yardım için vakıf kurulmasını önerdi. Özel yetkili savcılığın yürüttüğü soruşturmalarda tutuklanan askeri personelin maaşının yarısının kesildiğini hatırlatan Başbuğ, "Şu anda kendi aramızda yardım ediliyor, resmen değil. Ama vakıf düşünüyoruz" dedi. Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Dervişoğlu "Deniz Kuvvetleri için söylüyorum; çeşitli dava ve soruşturmalardan tutukulu bulunan muvazzafları tanıyorum. Maaşlarının yarısı kesildiği için ailelerinin geçinmesi çok zor. Çoğunun üniversitede okuyan çocuğu var. Genelkurmay Başkanı'nın vakıf önerisini destekliyorum; hatta davet olursa vakıfta yönetici olarak yer alırım" dedi.
Erdinç Akkoyunlu / Star


Geri Dön