26 / 04 / 2024

İmar barışı başvuru işlemi nasıl yapılır?

İmar barışı başvuru işlemi nasıl yapılır?

Geçtiğimiz sene gündeme gelen İmar barışı 2019 yılı itibariyle başvuru süresi uzatıldı. Peki imar barışı başvuru işlemi nasıl yapılır?



İmar barışı barışı hesaplama ve başvuruları ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz sene gündeme gelen İmar barışı 2019 yılı itibariyle başvuru süresi uzatıldı. Peki imar barışı başvuru işlemi nasıl yapılır?

Star gazetesinde yer alan habere göre, imar barışı başvuruları ve hesaplama işlemleri devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı vatandaşların işini kolaylaştırarak Yapı Kayıt Belgesi isteyenlere İmar Barışı Hesaplama aracını kullanıma sundu. Sorunlu yapılara yasallık kazandıran imar affı çok sayıda vatandaşın yakından takip ettiği ve bugüne kadar milyonlarca kişinin yararlandığı bir uygulama olarak da dikkat çekiyor. 31 Aralık 2018'te sona ermesi beklenen İmar Barışı'nda süre uzatıldı.

İMAR BARIŞI BAŞVURULARINDA SON GÜN NE ZAMAN?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulamaya konulan "İmar Barışı" düzenlemesinde son başvuru süresinin 15 Haziran 2019'a kadar uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karar ile 31 Aralık 2017'den önce yapılmış ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapılar için Yapı Kayıt Belgesi başvuru süresi 15 Haziran 2019'e kadar uzatıldı.


İMAR BARIŞI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

İmar affı düzenlemesine kısa sürede büyük ilgi gösteren yapı sahipleri, başvurularını e-Devlet sistemi üzerinden yapabiliyor.

PTT şubelerinden alınan e-Devlet şifresi ile "www.turkiye.gov.tr "adresine veya "e-Devlet" mobil uygulamasına giren kişişer, burada yer alan kurumlar bölümünden Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait sayfaya erişebiliyor.  Söz konusu sayfaya giriş yapan yapı sahipleri, "İmar Barışı Başvuruları" bölümüne girdikten sonra istenilen bilgileri doldurarak başvurularını tamamlayabiliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  desteği ile İmar Barışı için oluşturulan web sitesine yeni bir hesaplama aracı da eklendi. Yapı Kayıt Belgesi Hesaplama Aracı ile vatandaşlar gayrimenkul hesaplamasını en doğru şekilde  yapabilecek

 Büyük kullanım kolaylığı sayesinde Yapı Kayıt Belgesi Hesaplama Aracı sayesinde gerçek değerlere yakın sonuçlar elde edilecek ve kalan kısım için de e-devlet kapısından giriş yapılarak başvuru süreci tamamlanacak.
 

İmar barışında 2019 arsa rayiç bedelleri esas alınacak!

İmar barışında beyan edilen alanın tespitine dikkat!

İmar barışı 6 ay daha uzatıldı!

41 soruda imar barışı!


Geri Dön