29 / 03 / 2024

İmar barışı başvuruları 2019

İmar barışı başvuruları 2019

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı kapsamında imar barışı uygulamasıyla kayıt altına alınan yapılar için güçlendirme çalışmaları yapılacak.

İmar barışında çifte talep!

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, "İmar barışında ödeme süresinin uzatılması ve taksitlendirme imkanı sağlanması faydalı olacaktır" açıklamasında bulundu.

İmar barışına İzmir'den rekor başvuru!

İMDER Yönetim Kurulu Başkanı İslam Yıldırım, İzmir'de yaşayanların, nüfus oranına göre İstanbul ve Ankara'dan daha çok başvuru yaptığını açıkladı.

Batman’da imar barışına 32 bin 99 başvuru geldi!

Batman’da 32 bin 99 kişi imar barışı başvurusu yaptı. Başvurular sonucunda 67 milyon 744 bin TL'lik ödeme yapıldı.

İmar barışında tarih tartışması!

Bakanlar Kurulu’nda alınan kararla birlikte 31 Aralık 2017 tarihinden önce imarsız yapıların kayıt altına alınarak inşa edilmiş, tamamen kaçak veya bir bölümü kaçak ev, işyeri, bina, kooperatif hak sahipleri yararlanabildiği imar barışında tarih tartışması başladı.

İmar barışından 19 milyar TL geldi!

Tektaş İmar Barışı Uzmanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Çatalkaya, "İmar Barışı’na başvurular için 15 Haziran, ödemeler için ise 30 Haziran son gün olacak. Şu ana kadar 10 milyon adet başvuru yapıldı ve 19 milyar liralık gelir elde edildi" dedi..

İmar barışında 'kaçak yapı' krizi!

İmar barışını fırsata çevirmek isteyenler gözlerini sit alanlarına çevirdi. Kaçak yapılar ise uydu görüntüleriyle artık tek tek tespit ediliyor.

10 adımda yapı kayıt belgesi başvurusu!

İmar barışı ile 31 Aralık 2017 tarihinden önce mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Peki hangi yapı için başvurular nasıl yapılacak? İşte 10 adımda yapı kayıt belgesi başvurusu...

İmar affı binanın sağlam olduğunu göstermiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada imar barışının "imar barışına giren yapılar sağlamdır, riskli değildir'' anlamı taşımadığını belirtti.

İmar barışı başvuru işlemi nasıl yapılır?

Geçtiğimiz sene gündeme gelen İmar barışı 2019 yılı itibariyle başvuru süresi uzatıldı. Peki imar barışı başvuru işlemi nasıl yapılır?

İmar barışı 2019'da var mı?

İmar barışında kaçak yapılar kayıt altına alınıyor. Başvuruların e-devlet üzerinden yapıldığı imar barışında son başvuru tarihi uzatıldı. Peki, imar barışı 2019'da var mı? 2019'da da başvuru yapılabilecek mi?

YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları uzatıldı! Deprem bölgesinden sınava girecekler bu tarihi kaçırmayın! 

Deprem bölgesinden 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2023-YKS) başvuran adaylara sunulacak  ulaşım ve barınma desteği başvuruları resmen uzatıldı. Peki YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları ne zaman sona erecek? 

AFAD duyurdu! Başvurular başladı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük 2 depremin ardından Afetzede Barınma Desteği başvurularının e-devlet üzerinden başlatıldığını bildirdi.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Varlık Barışı başvuruları için son hafta! Sakın kaçırmayın!

Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını vergi incelemesine tabi tutulmadan Türkiye'de değerlendirmek üzere başlatılan "Varlık Barışı" uygulamasına başvurular 30 Haziran tarihinde sona eriyor. İşte ayrıntılar...

Muğla'da imar barışından yararlanmak için yapılan başvurular TBMM'de!

Muğla'da imar barışından yararlanmak için yapılan başvurular meclis gündemine taşındı. CHP'li Erbay, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar barışından yararlananlar ve başvuruları reddedilenler TBMM'de!

İmar barışından yararlananlar ile başvuruları reddedilenler meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar barışı başvurusu yapılan hazine taşınmazlarıyla ilgili 10 soru TBMM'de!

İmar barışı başvurusu yapılan yapıların bulunduğu hazine taşınmazlarının yapı kayıt belgesi sahiplerine satışı ve tapu işlemleri ile ilgili genelge meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar barışına yapılan başvurular ve ödemeler TBMM gündeminde!

İmar barışı kapsamında yapılan başvurulara ve ödemeler meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar barışı başvuruları ve elde edilen gelir TBMM'de!

İmar barışı uygulamasına yapılan başvurulara ve elde edilen gelir meclis gündemine taşındı. CHP'li Emir konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar barışına 10 milyon 250 bin başvuru geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "İmar barışı başvuru süremiz 15 Haziran'da doldu. Ödeme süremiz de 30 Haziran 2019 tarihinde tamamlanıyor. Bugüne kadar imar barışına 10 milyon 250 bin vatandaşımız başvurdu" dedi...

İmar barışı ödemeleri için son hafta! 

İmar barışı başvuruları 15 Haziranda tamamlanmıştı. İmar barışı ödemeleri için son haftaya girildi. 

İmar barışı başvuruları için nöbetçi bırakıldı!

İmara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması hedefiyle başlatılan imar barışı başvuruları bugün bitiyor. Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde başvurularda vatandaşa yardımcı olması amacıyla için nöbetçi memur görevlendirildi.

İmar barışı başvuruları bugün bitiyor!

13 milyon konutu yakından ilgilendiren ve bugüne kadar 10 milyon 79 bin vatandaşın faydalandığı imar barışı başvuruları bugün sona eriyor...

İmar barışı başvuruları için son 3 gün!

Türkiye genelindeki 13 milyon kaçak ve ruhsatsız yapıları kayıt altına almayı amaçlayan imar barışı uygulamasında başvurular için son 3 gün.

İmar barışı başvuruları 2019 Haberi

İmar barışı başvuruları 2019

Her şehrin özgün bir kensel dönüşüm planı olacak, imar barışıyla kayıt altına alınan yapıların güçlendirilmesi için çalışma yapılacak, kıyılarda yapılaşmaya izin verilmeyecek....

NTV'de yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan "Kentsel Dönüşüm Eylem Planı" kamuoyuna duyuruldu. Bakan Murat Kurum, planının detaylarını paylaşmak üzere kameralar karşısına geçti.

"8 maddelik Kentsel Dönüşüm Eylem Planı hazırladık" diye konuşan Kurum, maddeleri şu şekilde açıkladı: 

- Kentlerin dönüşüm anayasasını oluşturacağız. Her bir şehrimizin kendine özgü kentsel dönüşüm planı olacak.  

- Dönüştürülmesi acil olan 6,7 milyon konuttan acil, öncelikli denilen 1,5 milyon konutun dönüşümünü 5 yıl içerisinde gerçekleştireceğiz. 25 bini İstanbul'da olmak üzere tüm Türkiye'de 65 bin konutluk kentsel dönüşüm sürecini başlatmış bulunuyoruz.

- Üçüncü olarak taşkın, heyelan, sel riski olan bölgelerdeki yapılar taşınacak. 12...