24 / 04 / 2024

Muğla'da imar barışından yararlanmak için yapılan başvurular TBMM'de!

Muğla'da imar barışından yararlanmak için yapılan başvurular TBMM'de!

Muğla'da imar barışından yararlanmak için yapılan başvurular meclis gündemine taşındı. CHP'li Erbay, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Muğla'da imar barışından yararlanmak için yapılan başvurulara ilişkin soru önergesi hazırladı. Erbay, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Erbay, ''Ülkemizin bir deprem ülkesi olduğu gerçeği son yaşanan  İzmir  depremiyle bir kez daha ortaya çıkmıştır. Ancak buna rağmen gerekli tedbirlerin alınmaması, denetimlerin yapılmaması ve deprem için toplanan vergilerin riskli binaların yenilenmesi yerine başka alanlarda kullanılması nedeniyle küçük şiddetli depremlerde dahi vatandaşlarımız hayatını kaybetmektedir. Depremlerde yıkılan binaların birçoğu depreme dayanıksız olduğu halde 2008 yılında hükümet tarafından çıkarılan İmar Barışı’ndan faydalanmış binalardır. Bu çerçevede Muğla'da İmar Barışı’ndan yararlanan binalarla ilgili olarak aşağıdaki sorulara cevap verilmesini arz ederim'' diye konuştu.

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay'ın soruları:
1) Muğla'da bugüne kadar imar barışından yararlanmak için kaç başvuru yapılmıştır?

2) İmar barışından faydalanan bina sayısı kaçtır?

3) İmar Barışı’ndan yararlanan bağımsız bölüm, daire ve dükkan sayısı kaç tanedir?

4) Muğla'da imar barışından faydalanmak için yapılan başvurulardan ne kadar gelir elde edilmiştir?

5) Vatandaşın ödediği bu paralar nerelere harcanmıştır?


Geri Dön